1914055.jpg
Kuvasta tuli hieman epäselvä, mutta siitä selvinnee, miten meidän perheessä ratkaistaan veropulmat. Jätetään likan verokortti hetkeksi sohvalle, ja hetkessä verot on puolitettu, Viivi söi siitä lukemat, mällysti paperia hetken suustaan ja sylkäisi tuntemattomaksi mössöksi muuttuneen verokortin puolikkaan ehjän kappaleen viereen. Samaan tyyliin meni likan kesätöistä saama työtodistus. Kätevää. Nyt ei ole tähän saakka vuoden aikana tuloja ollenkaan, joten voi aika paljon tienata opiskelijana loppuvuoden aikana. Kiitos, Viiviseni!

Täällä Hannilla on ollut vähän kusisemmat paikat jo pidemmän aikaa. Sen verran kusiset, että tänään olen palkannut lakimiehen hoitamaan asiaani. Täytyy kai aloittaa jatkokertomuksena tarina Hannista, joka myi ero-osituksiin menneen vanhan (60v ja risat) omakotitalon täydellisille Kusipäille, harvinaisen häikäilemättömille tyypeille. He ovat nyt, kun kaupanteosta alkaa olla se maaginen 5 vuotta kulunut, aloittaneet talossa massiivisen ulkovuorausremontin (joka olisi pitänyt aloittaa kiireesti heti kaupanteon jälkeen, alkuperäinen vuoraus talossa!), ja kas kummaa, ovat löytäneet LAHOA yli 60-vuotiaan puutalon ulkovuorauksesta, oikein kolmesta kohtaa.

Nyt he vaativat maksamaan korvauksia, ja jollen maksa, he maksattavat kaikki lahon aiheuttamat remonttinsa (=yrittävät maksattaa) minulla. Oikeustoimilla uhkaillaan myös, joten käräjille tässä sitten ollaan kai menossa. Valitus on tehty mun puolelta Kuluttajariitalautakuntaan, he ovat vastanneet siihen, ja minä laittanut vielä lisäselvitykset asiasta, ja nyt sitten odotan, mikä on heidän seuraava vetonsa. Lakimies tulee tällä viikolla vaatimaan heiltä eritellyt summat, mitä nämä "loput lahokorjaukset" mahtavat pitää sisällään. En aio antaa periksi, vaan tappelen tämän asiani tappiin saakka.

Pitää antaa varmaan lakimiehen lasku Viivin käsittelyyn sitten kun se aikanaan tulee. Pistäköön vielä pienemmäksi silpuksi, laskusta voipi nimittäin tulla iso jos häviän jutun.