Viivi lähti eilen reippaana koirana miniäkakkosen autoon. Lähtivät mökille, ja Viivi lähti Vilin kaveriksi. Ne on hauskat kaverukset, leikkivät ja painivat itsensä läkähdyksiin. Tuliaisiksi mökiltä sain kuvia katseltavaksi.

Milleköhän alettais

Leikittäiskö, että oltais leikisti toisillemme vihaisia, vaikka oikeesti ei ollakaan, jookos?

Silti me ollaan niin hyvät kaverit. Ja niin samikset

 ------------------------------------------------------------------

Aamulla käyty lääkärillä. Olin puhallellut lukemia peff-mittariin parin viikon ajan, ja lääkäri katsoi ne käyrät. Ei ollut tyytyväinen näkemäänsä, vaikka itse olin mielestäni puhaltanut komeat lukemat aamuin-illoin   Nyt sitten otan tuplaten lääkeannoksia, piipusta hömpsyjä tarpeen mukaan, sekä päivittäin vielä suun kautta lääkettä. Siis pumpataan mamma täyteen rohtoja. Lisäksi menen huomenna verikokeisiin - tänä aamuna olin jo ehtinyt ottaa tyroksiinin, joten se siirtyi sen vuoksi huomiselle. Kilpparikokeet, normi verikokeet, ja samalla nähdään, onko tässä mun yskässä ja räkimisessä jo jotain tulehdusta mukana. Keuhkot pihisee astmaisesti mutta ei tulehduksellisesti (?) sanoi lääkäri. Tai ainakin jotain tuohon suuntaan.

Olo on kyllä täysin perseestä, ei voi muuta sanoa.

Eilen muuten tarkistelin välittäjän kanssa tekemästäni sopimuksesta pari seikkaa. Luin vasta tarkkaan sen sopimuksen läpi. Välittäjän velvollisuudet on kuitettu muutamalle riville. Loput kaksi ja puoli sivua onkin sitten toimeksiantajan (=välittäjän palkan maksajan) pään menoksi laadittuja kohtia.  Mm:

Jos käsiraha maksetaan ostotarjouksen yhteydessä, välitysliike ottaa rahat (!) ja palauttaa ne kauppakirjojen allekirjoitustilaisuudessa. Jos kauppoja ei synnykään, välitysliike ottaa puolet käsirahasta itselleen. (!)

Jos ostosopimukseen on laitettu takaraja, jolloin kauppakirjat allekirjoitetaan, eikä kauppoja synnykään, (ja tämän kohdanhan periaatteessa kumoaa se yksi ruksi, jonka vuoksi en saanut euroakaan niiltä ensimmäisiltä ostajilta), on myyjä oikeutettu saamaan sopimussakkorahan. Tosin välitysliike ottaa itselleen puolet rahasta... (!)

Kun välityssopimus loppuu, eikä jatkosopimusta laadita, on välittäjä oikeutettu saamaan korvauksen kaupasta, joka tehdään 6 kk sisällä sopimuksen päättymisestä ilman välitysliikettä. (!)

Eli jos alan myydä itse tätä ilman välittäjää sen jälkeen kun olen pistänyt nykyisen välittäjän pellolle (koska sen aion tehdäkin, jollei kauppoja ala syntyä..) niin välittäjä nappaa osuuden kuitenkin, jos myyn suoraan tämän jollekulle puolen vuoden sisällä (mikä on pitkä aika olla huonosti hommansa hoitaneessa välittäjässä kiinni).

Ihan perseestä tämäkin! Myyjä on nykykaupoissa erittäin turvaton, mutta rahat ollaan nyhtämässä kyllä joka käänteessä.

Ja vielä kerran perse!!

P.S. Kaupat on kuitenkin tulossa, joka tapauksessa, joten sen puoleen voin olla rauhallisella mielellä. Toivottavasti vaan alkaisi tapahtua pian jotain.