Niin, sitä yritin tässä muuttohässäkän ohessa tehdä. Vaihtaa operaattoria samalla kuin kotiakin, ja sanoa vanha liittymä irti. Uuden tekeminen oli helppoa, mutta kun yritin soittaa Soneran asiakaspalveluun, sieltä sanoi tutuksi tullut miehen ääni: meillä on tilapäisesti hieman ruuhkaa, mutta voit hoitaa asiasi nopeasti netissä osoitteessa wwwpistesonerapistefi...kyllä, kyllä, kaikki muut asiat voi kätevästi hoitaa Soneran sivulla, PAITSI irtisanomista. Sinne voi näpytellä kaikki haluamansa tiedot, mutta irtisanominen tulee voimaan vasta kun Sonerasta käsin on otettu yhteyttä. Jäin epäluuloisena odottamaan, ja samalla soitin monena päivänä asiakaspalveluun saadakseni kuulla, että meillä on tilapäisesti ruuhkaa... Voi perse Eikä sieltä tietenkään kukaan minuun yhteyttä ottanut. Niillähän on ruuhkaa muutenkin.

Tänään soitin taas, ja melkein lensin perseelleni, kun puhelimeen vastattiin heti. Selitin asiani ja ystävällinen nainen yhdisti puhelun toiselle henkilölle, odotin vain 10 minuuttia ja pääsin selittämään asiani: haluan irtisanoa Soneran laajakaistaliittymän. Nainen oli niitä asiakaspalvelijoita, joka sylkee siihen luuriin tai pitää sitä niskassa, en meinannut millään saada selvää. Se alkoi nyppiä heti kättelyssä. Ja vielä enemmän nyppi, kun nainen alkoi tivata: miksi haluat irtisanoa liittymän. En vastannut sitä, mikä oli melkein pullahtamassa suustani: paskaaks se sulle kuuluu, vaan pidättelin ja sanoin, että vaihdan operaattoria. Miksi vaihdat operaattoria? Häh! Alkoi mennä liian pitkälle. Vastasin, että en halua maksaa netistä yli 50 euroa kuussa, vaihdan halvempaan. Ja nainen kehtasi sanoa mulle, että olisithan sinä meiltäkin saanut halvemmalla laajakaistan. Siis asiakas on ollut tyhmä kun on maksanut enemmän kuin toiset asiakkaat vain koska ei ole älynnyt, että taksa ei ole Soneran taksa, vaan olen maksanut liikaa monta vuotta! Tämä tieto vain vahvisti päätöstäni: haluan eroon Sonerasta HETI!

Nainen toisti uudelleen ja uudelleen, että kaksi viikkoa menee, ennenkuin irtisanominen tulee voimaan. Paskaako mie siitä, tiedän sen kyllä. Kaiken lisäksi se kysyi, että onko mun sähköpostiosoitteeni tällainen, ja hän luki osoitteen. Sanoin kyllästyneenä, että se on mun entisen mieheni entinen meiliosoite, ja miehestä erosin melkein 10 vuotta sitten Sitten se alkoi hokea, että loppulasku tulee joka tapauksessa. Siis oonko mie idiootti, vai onko joku muu idiootti. Aloin sanoa jokaiseen lauseeseen, että onko se irtisanominen nyt selvä. No on, mutta kaksi viikkoa menee...uudelleen kysyin, onko irtisanominen nyt tehty. No on, mutta loppulaskun tulet saamaan. Kolmannen kerran kysyttyäni sanoin, että asia lienee nyt hoidettu, kiitos ja näkemiin. Voi paska että menee hermo!!

Minkähän takia niillä on ruuhkaa.. jos kaikkien kanssa jauhetaan tuohon malliin, aikaa kyllä kuluu yhden asiakkaan kanssa.

Eikä tässä vielä kaikki. Eilen sain Soneralta maksukehoituksen noin 11 euron lasku on maksamatta. Ensinnäkään en ole saanut sitä ensimmäistä laskua, josta nyt sain muistutuslaskun. Toisekseen mulla ei ole sellaista liittymää, jonka numero laskussa oli, ihan outo numero. Mulla ei ole Soneran kännykkäliittymää. Ja uudelleen soittamaan asiakaspalveluun.

"Kerrotko asiasi niin ohjaan sinut oikealle henkilölle" Tunsin itseni hölmöksi puhuessani automaatille. Ja sitten kuuntelemaan hetkivieläolkaahyvä pimpelipompeli pimpelipompeli... hetki vielä, olkaa hyvä....pimpeli... akku alkoi loppua, joten laitoin laturin paikalleen. Varttitunnin päästä aloin tiskata. Tiskasin tiskit ja kuuntelin välillä pimpeliä. Hain vasaran autosta, kuuntelin ja aloin laitella tauluja seinään. Mallailin ne ensin lattialle, ja mietin, miten ne asettelen ja ajattelin, että odottakoon ne välillä siellä päässä, jos sattuvat vastaamaan. Eivät sattuneet. Siivoilin pahveja ja muovipusseja pois, pesin hampaita, rasvailin naamaani... Kun oli kulunut tunti ja vartti, annoin periksi.

Onko ideoita, miten pääsen selvittämään, mistä mua laskutetaan ja missä on alkuperäinen lasku?

Muutto on edistynyt siihen pisteeseen, että kamat on siirrelty paria lootaa lukuunottamatta uuteen kotiin / mökille / muksujen koteihin / jäteasemalle. Puhkipoikkiväsy!!! Loppusiivouksia vielä vähän ja maanantaina luovutan avaimet ostajille. Ja sen jälkeen käyn uuden kodin kaaoksen kimppuun, siellä on kaikki hujanhajan. Mutta kaikki tavarat on oikeassa kodissa nyt.

Kirjoitan tätä lainakoneella Kaksoslikan kodissa, itse olen uudessa kodissa toimimattoman Likan mokkulan varassa. Kuvia on paljon, mutta latailen niitä sitten omalle koneelleni, jos joskus saan toimivan laajakaistan