Kyllä täällä mökillä nukuttaa paljon paremmin kuin kotikotona. Tekeekö sen tämä hiljaisuus, vai hirsiseinien ansiosta terve ilma jota hengittää, en tiedä. Mutta täällä saatan jopa nukkua heräämättä yön yli, mikä on todella harvinaista.

Nyt on aamukahvit juotu ja Viivin kanssa lenkki tehty, sekä uusinta siilisukkaa aloitettu. Laskin tässä yksi päivä, että olen noin 40 paria kutonut erikokoisia siilisukkia ja -lapasia. Viivikin tykkää niistä, ehkä kudon sille omat.
Kokeilin kutoa vähän jotain muutakin kuin siiliä. Kaksoslikalle, joka on näiden lintujen fanittaja smiley  Näitä ei taida uskaltaa enempää kutoa, ettei tule sanktiota laittomasta kopioinnista wink

 


Toin äidin muistoja tänne mökille, tänne ne mielestäni sopivat ja kuuluvat. Äiti ei päässyt täällä mökillä koskaan käymään, kunto oli jo sen verran heikko, ettei hän jaksanut, mutta olen varma, että jos hän täällä olisi vieraillut, tämä olisi ollut hänelle kovin mieluinen paikka.

Räsymattoja on nyt tuvan ja ompeluhuoneen lattioilla lattiat täynnä smiley Kuvaa en voinut ottaa syystä että täällä on sekaista, enkä kehtaa julkaista totuuskuvaa omasta sekamelskastani vielä. Kuka täällä sotkee? Kysyn vain?

Nämä etsivät vielä vähän paikkaansa, mutta odottavat toistaiseksi panelin päällä. Vanha jauhokauha, kahvipannu, jolla muistan äidin kahvit keittäneen silloin kun olin lapsi, sekä pari vähän kellastunutta ruusupurkkia.
 


Hyllyyn löytyi vanha maitokannu, jolla haettiin maitoa maalaistalosta, ja siihen kerättiin myös mustikoita. Kannun sisällä on pieni emalimuki, johon mie ja sisko saatiin kerätä mustikoita, ja sitten kaataa isompaan kannuun saalis (mikä ei sattunut menemään suuhun..) Toin myös vanhan siivilän, josta tulee - tuli jo - ihan käyttöesine tänne. Ja Driessen Cacao-purkissa on AINA ollut kaakaota. Niin kauan kuin muistan. Oikeaa, tummaa, vanhanajan kaakaota. Ihana tuoda pala lapsuutta mökille heart
 


Tämä esine oli aikanaan lapsen silmiin todella kaunis. Ja se on vieläkin, huolimatta siitä, että sydän on vähän tahrainen, ja tytöltä on sormia ja varpaita poikki smiley Mun muistaakseni tämä on tullut aikanaan meille mun mummulasta. Sopii hirsiseinään kuin nakutettu.

 


Äidin intohimo oli ristipistotyöt. Niitä on äidin ja isän mökin seinät täynnä. Toin niistä kolme mökille, ja yksi pääsi ompeluhuoneen seinään. Sanokaa mitä sanotte, mutta mie tykkään näistä.

 


Viimeinen kuva tältä erää. Siskot vähän salaa naureskelivat, kun otin vanhan, siis ikivanhan, kahvattoman raastinraudan mukaani. Ruosteessakin se on, mutta niin kotoisan kaunis hellan reunalla kynttilä sisällään.

 


Jatkan toisella kertaa, ehkä sitten kun olen siivonnut täällä niin että kehtaan ottaa kuvia tuvasta. Niin, kuka täällä sotkee?? angel

Edit.: Koko etusivu on täynnä roskapostia, tänne niitä ei ole kirjainvahvistuksen tullut kuin kolme. Mutta mietityttää, miten tämän Vuodatuksen tässä hyökkäykjsessä käy..