Tänään aamusta keräsin kaikki voimani ja ajoin mökille hyökätäkseni yhden homman kimppuun: täytyisi vielä koota yksi kaappi ja työpöydän pukkijalat. Ne jalat on helppo nakki, mutta kaapin kokoamista olen lykännyt ja lykännyt.

Ja kuinka ollakaan, se kaappi on vieläkin osina avatussa pakkauksessaan lattialla. En kertakaikkiaan saanut hermojani koottua koettelmukseen (tiedän, että siitä tulee itkua ja kiroilua ja hammasten kiristystä)

Mutta innostuin järjestelemään muita huoneita ja kiinnitin yhden hyllyn seinään. Nyt makkarin nurkassa on (itse koottu) kirjoituspöytä, jonka tilasin Net-Anttilasta syksyllä:

Kirjoituspöydän päälle asettelin Esikoiselta ja miniäkokelaalta saamani joululahjan, jonka päällä oli tähän saakka läpinäkyvä lahjakääre. Voi vitsit, miten ihana tuoksu sieltä "puuveneestä" alkoi levitä makkariin ja tupaan! Aivan ihana, mausteinen ja ruusuinen sekoitus! Kotoa toin vanhan rottinkilampun, joka ei täällä kotikotona oikein passaa minnekään. Ei se valaise, mutta sopii muuten pöydän päälle. Seinään laitoin Huutonetistä ostamani Carl Larssonin taulut:

ja

Ja ennen joulua kirjakerhosta tilaamani ihana enkeli pääsi omalle paikalleen. Tämä nurkkaus alkaa olla valmis, munnäköinen.

Ei saisi esitellä keskeneräistä juttua, mutta voipi mennä aikaa ennenkuin saan haalittua huonekaluja ja seinille jotain kivaa, joten otin kuvia isosta kamarista (lapsuuden kodissa oli iso- ja pikkukamari, joten mulla on mökillä myös.) siinä kunnossa kuin se on tällä hetkellä. Eli puuttuu sohvapöytää, sivupöytää, seinätauluja (tai mitä seinille sitten alkaakaan tulla..), ja verhotkin ehkä vielä vaihtuu värikkäämpiin. Oli vain pakko kokeilla Madame S-verhoja isokammariin.

Mattokin on ikivanha, mutta halusin vähän väriä vaaleaan huoneeseen.

Tuunaamani taulut laitoin seinään isoon kammariin. Niin, eikä tuo Ikean pikkupöytäkään ole tuohon tullut jäädäkseen, luulen että se jossain vaiheessa löytää itsensä saunakammarista. Ja nyt se odottaa pitsiliinaa päälleen, kunhan jostain löydän sopivan.

Samalta huutonetin myyjältä, jolta ostin ne taulut, on peräisin sohvan yläpuolelta paikkansa löytänyt ihana peili:
 

Vähän orpona se siellä käkkii, mutta kunhan löydän jotain kivaa seinälle, se ei joudu niin yksin olemaan. Tää oli musta niin ihana:

Enkeliltä oli mennyt paketissa jalka nilkasta poikki, mutta liimasin sen paikoilleen, eikä kukaan huomaa mitään:

No joo, tässä lähikuvassa liimauksen huomaa, mutta ei muuten.

Vanhan, osto- ja myyntiliikkeestä ostamani naulakon olen maalannut valkoiseksi, ja nyt sain sen vihdoin seinään paikalleen. Pikkukammarin seinällä oli sille sopiva paikka vanhan, mökin jalasmökistä sisään raahaamani, valkoiseksi maalaamani  hyllyn  päällä.

Pikkukammarissa on muuten aika yltiöromanttinen lamppu. En voinut vastustaa kiusausta, kun löysin tämän Anttilasta alennuksella:

Uusia ideoita alkoi muhia päässä mökillä touhuillessani. Katselinkin jo tuvan nurkkaa sillä silmällä, että ainakin yhden idean taidan toteuttaa.

Sinne se jäi, lumipukuinen mökki