Mökkimökkimökki... anteeksi, rakkaat kanssabloggaajat, mutta kun se mökki nyt vain on niin uusi juttu ja niin tärkeä ja niin paljon siellä näköjään tulee oleskeltua, niin sallinette (yäks, mikä sana..) vielä vähän turinointia aiheesta.

Vein mökille jo ompelukoneeni ja kankaitani, vaikka työpöytää siellä ei vielä ole. Kuvittelisin hankkivani sinne pukkipöydän (Ikeasta saisi sopivia) ja sitten tuvan pöydältä saan koneen omalle paikalleen.

Olen saanut vuosia, vuosia sitten isosiskolta vanhat, siis todella vanhat pikkuverhot. Ne eivät sopineet oikein minnekään vanhassa kodissa. Nyt kaivoin ne esille, ja kokeilin maalarinteipillä (mikä pyhäinhäväistys!!), miltä verhot näyttäisivät tuvan toisessa ikkunassa. Verhot ovat hirmuisen tarkkaa työtä, ja tänään uteliaisuuttani mittasin, miten pieniä pistoja on ristipistokuvioissa käytetty. Ne ovat millin mittaisia pistoja. Kuvitelkaa, mikä kärsivällisyys tekijällä on ollut!

Tänään sitten ompelin verhoihin kapeat kujat ja ripustin ne salusiineiksi. Kamera vain unohtui kotiin, mutta tässä olisi maalarinteippiversio:

Ja nämä kuviot on tosiaan pikkuruisilla pistoilla ommeltu:

Tuvan nurkassa on kaappi, jonka aion jättää siihen sitten kun tupa joskus remontoidaan. Kaappi on vähän tylsän näköinen, mutta se on niin kätevä ja monikäyttöinen, että en raaski purkaa sitä. Tässä kuvassa se näkyy alkuperäisenä, näytössä otetussa valokuvassa:

Pienen maalausurakan jälkeen kaapin ovessa alkoi lennellä pääskysiä, ja siniharmaata maalia riitti vähän oven reunoillekin

Saatuani maalauksen valmiiksi aloin epäillä, onko nuo sittenkin lepakoita. Mutta koska ne eivät seuraavana päivänä maanneet ovessa päät alaspäin, päättelin niiden olevan pääskysiä, kuten tarkoitus oli:

Jostain syystä olen saanut päähäni, että tuollaisessa mökissä on  oltava sellainen vanha, puinen työkalupakki, mutta en ole penkomisistani huolimatta sellaista löytänyt. Papan työkalut on suurimmaksi osaksi isossa, komeassa puulaatikossa, jossa lukee: OY ALKOHOLILIIKE AB. Sekin laatikko voi löytää itsensä jossain vaiheessa muusta käytöstä kuin ruosteisten työkalujen säilyttäjänä. Mutta pakkia ei löytynyt, sen sijaan tällainen metallinen laatikko. Olisiko ollut kalastuspakki? Mitäs tälle putsaamisen jälkeen tehtäisiin? Onko taas ehdotuksia?

Loota ei ole iso, leveys ehkä 25-30 senttiä.

Pikkusälää on tullut hankittua, tärkeimmästä pitää aloittaa. Makuukammariini ostin halvan tarjouskynttelikön, laittelen siihen sitten jotain koristusta, jotta ei ole niin tylsän tavanomainen. Ja älkää säikähtäkö, kynttilät on siinä vain näön vuoksi, en aio roihauttaa mökkiä tuleen polttamalla niitä noin lähellä kattoa.

Huomiseksi luvattu lumipyryä. Kääk! Sitä tämä viikonlopun pakkasenpurema mökkimaisema enteili.