Eilen lähdin Viivin kanssa lenkille ja kurkkasin lähtiessä postilaatikkoon. Siellä oli pieni paketti. Kurkkasin lähettäjän nimen, ja ihmettelin, oliko Ofelia lähettänyt Maudin pienet siililapaset mulle, jotta teen sitten syksyllä vähän isommat tilalle. Lenkin jälkeen otin kuoren laatikosta ja sisällä avasin.

Eihän siellä mitään lapasia ollut. Kiltti Ofelia oli muuten vaan muistanut mua enkelipostilla smiley. Miehän keräilen enkeleitä, ja Ofelia muisti sen. Sain kolme pientä enkeliä, yhden soittavan ja laulavan enkelin, sekä ihanan kortin. Kiitos postista, Ofelia!


Pikkuenkeleissä on pienet ripustuslenkit. Nämä pääsevät johonkin niille kuuluvaan paikkaan täällä kotikodissani. En vielä tiedä, minne ne haluavat lennellä, mie kysyin heiltä, mutta he sanoivat miettivänsä asiaa vielä vähän aikaa. Katsokaa, selvästi valaistuneita enkeleitä.


Isosisko soittelee luuttua ja laulaa. Tämä sanoi ehdottomasti haluavansa ruokapöydän takana olevaan enkelikaappiin. Sinne se pääseekin. Luulen, että se sopeutuu olemassa olevaan heimoon nopeasti, eikä aiheuta skismaa kenenkään kanssa.


Sitten ruokavinkki. Olin laiska, enkä viitsinyt alkuviikosta mennä kauppaan. Jääkaapissa oli: perunoita, porkkanoita kilo, jauhelihaa, nakkipaketti, sipulia, ruokakermaa, maitoa, turkkilaista jugurttia, sitruuna, Koskenlaskija-juustoa puoli pakettia. Lisäksi löytyi puuroriisiä. (ja voileivän päällysteitä aamupalaa varten).

Ensimmäisenä päivänä tein paljon perunamuusia ja keitin nakit muusin kanssa syötäväksi. Kaksoslikallekin riitti ja muusia jäikin. Tein kilosta porkkanoita raastetta ja löysin punajuuria lisäkkeeksi myös. Seuraavana päivänä sekoitin muusiin ruokakermaa notkistukseksi, paistoin jauhelihaa ja sipulia ja sekoitin muusiin. Tuli lihaperunsasoselaatikkoa, jota söin edelleen sen porkkanaraasteen kanssa. Riitti taas Kaksoslikallekin (joka kummallisesti ilmestyy tänne ruoka-aikaan wink) Ruokaa tuli niin paljon, että lämmitin sitä kolmantena päivänäkin. Tänään sitten alkoi tulla pula, ruoat oli syöty, Kaksosjätkällä auto, ja mulla nälkä. Otin loput porkkanasoseesta kattilaan, laitoin vähän vettä, kasvisliemikuution ja Koskenlaskijan sekaan ja keitin porkkanasosekeiton. Söin sen pakkasesta löytyneen tumman gluteenittoman leivän kanssa ja tein jälkkäriksi puuroriisistä omatekoista "risifruttia": keitin riisipuuron, johon lisäsin turkkilaisen jugurtin, sitruunaa ja sokeria, sekä ripauksen vaniljasokeria. Söin hillotilkan kanssa. Nam! Parempaa kuin kaupan vastaava.

Noin sain itseni ruokittua, ja osittain tytönkin neljä päivää. Tänään sitten on mentävä kauppaan.

Ja jee! Tapsan kanssa on sovittu mökin tuvan rempan aloittamisesta. Kun se valmistuu, aletaan suunnitella kesän kokoontumisajoja, jooko?