Meeri muisti mua kauniilla tunnustuksella. Ruusukuva on aina mieleinen Kiitos!

Ja tämän tunnustuksen mukana tuli muutama kysymys vastattavaksi.

1. Lempiruoka = No vaikka mikä  Mutta tykkään omatekemästäni kylmäsavulohipastasta aina vaan.

2. Lempimakeinen =Hellaksen valkoinen suklaa

3. Lempiluettava =Anja Snellmanin romaaneja ei ole jäänyt kai ainuttakaan väliin. Ennen luin myös Tommy Hellsteniä, mutta enää en jaksa, kun se ei osaa käyttää pilkkuja, pisteitä vaan.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä = toinen silmä suunnattuna telkkariin, toinen kutimeen. Tai sitten hartaana keskittyen vain siihen käsityöhön, esim tilkkutyöhön.

5. Lempielokuva = Jaa yksi vaan? Äh! No vaikka vanhat Hitchcokit. (piti luntana googlella, miten tuo kirjoitetaan. Pieleen ois menny muuten.)

Laitan tämän eteenpäin viidelle, kuten Meerikin oli tehnyt. Eli

Stansta, Liskonainen (on jo aikakin näiden saada multa tunnustusta), Mummu Ruususelle, Leenuliinille ja MK:lle

                               ------------------------------------------------

Sitten tuon otsikon lupaamaan aivopieruun. Satutteko muistamaan, kun vastasin vihaisena pienen kylän paikallislehden päätoimittajalle, hänen kirjoittaessaan paskaa sivun täydeltä. Yllätykseksi vastaukseni julkaistiin, mutta rouva Päätoimittaja oli sormeillut sitä niin, että asiasisältö oli muuttunut monessa kohtaa. Mutta annoin olla, olinhan sanottavani sanonut.

Olen vienyt vähitellen sanomalehtiä mökille, hellan sytykkeeksi ja sen suunnitteilla (edelleen!) olevan istutusalueen pohjustamiseksi. Käteeni osui  kylälehti ja Rva Päätoimittajan viisas pääkirjoitus. Tämä on kirjoitettu Helsingissä järjestetyn lutkamarssin aikoihin. Ihmetelkää:

OIKEUS PUKEUTUA

Naisten vapautusliike on löytänyt uuden taistelukohteen. Nyt vaaditaan oikeutta pukeutua miten lystää.Marssitaan vastalauseena poliisin suusta lipsahtaneille lauseille, miten naiset pukeutumisellaan ärsyttävät raiskauksiin.

Vaatimus on sikäli kohtuuton, että siinä unohdetaan, miten paljon näköhavainnot vaikuttavat miehiin. Unohdetaan, että omilla valinnoilla voi joko lisätä tai vähentää riskiä joutua väkivallan kohteeksi. On eri asia lähteä ystävän kanssa tuulipuku päällä puistoon iltalenkille kuin olemattomissa kangassuikaleissa yksin kapakkakierrokselle.

Ei tuulipuku suojaa, jos mieleltään sairas ihminen tai täysi psykopaatti osuu kohdalle, mutta itsepuolustustaito, kaveri tai selvä ja rohkea mieli saattavat suojata. Parhaiten suojaa riskipaikkojen välttely.

Koulutyttöjen pitää pukeutua niin, etteivät häiritse sillä poikien opiskelua - ja sama toisinpäin. Sama tilannetaju tarvitaan aikuisilta. Ei kenelläkään ole oikeutta olla huomioimatta toisia ihmisiä, ihminen saa näyttää hyvältä vaatteissaan, mutta huomaavainen pukeutuminen huomioi aina tilanteeseen sopivuuden.

Lähes aina syytteet raiskauksesta ovat oikeutettuja, ja varmasti niitä pitäisi olla käsittelyssä enemmän. Joukossa on kuitenkin niitäkin, joissa nainen vain painoi jarrua liian myöhään, jolloin miehellä ei enää ollut voimaa perääntyä. Syytä on naisessakin, jos tahallaan ärsyttää toisen sietokyvyn yli.

Ei kukaan pukeutumisellaan oikeuta raiskausta, ja tuomioita, varsinkin lapsiin kohdistuvasta väkivallasta sietää koventaa, mutta asullaan ja muilla valinnoillaan saattaa altistaa itsensä todennäköisemmäksi kohteeksi.

Pukeutukoon kukin miten lystää - kotonaan! Kannattaa pitää huolta, että paikalla on turvaa, jos haluaa jakaa kauneutta runsain määrin tai suorastaan rumasti provosoida julkisella paikalla.    Rva Päätoimittaja

Mitäpä tuohon lisäämään... etenkin tuo viimeinen kappale teki minuun suuren vaikutuksen