..täytyy jotain raapia kokoon. Liskonainen on jo ovella koputtelemassa, vaistoan, ja jollen kirjoita tänään jotain, tulee pyyhkeitä. Olinko oikeassa?

Uusi vuosi vietettiin perinteisesti, perinteisellä porukalla, ja kivaa oli. Kyllä ystävät on vaan kullanarvoisia! Kiitos illasta, jos joku teistä sattuu tätä lukemaan.

Viivi tuijottaa tuossa vieressä. Odottakaas vähän, nappaan kuvan ja kerron sitten yhden jutun.

Käsitämätön muisti voi olla koiralla. Viivi sai vuosi sitten Vinskiltä paketin, joka sisälsi vinkupossun ja maukkaita makupaloja. Viivihän sekosi aivan täysin paketista.

Ennen joulua kannoin varastosta joulukoristelaatikot. Viivi kävi nuuskimassa niiden sisältöä, mutta ei kiinnostunut pätkääkään. Sitten otin tuon sinisen pussukan käteeni; olin laittanut sinne säilöön enkelimobilen, ja Viivi tuli hulluksi! Se halusi pussukan, ja riehui kuin heikkopää yrittäen saada sen siepattua kädestäni. En antanut sille pussia, vaan nostin sen keittiön pöydälle. Mutta jos joku otti pussin käteensä, Viivi heräsi sikeimmästäkin unesta ja juoksi katsomaan, mitä siellä pussissa tällä kertaa on. Niin hiljaa sitä ei saanut otettua käteensä, etteikö Viivi kirmannut paikalle. Lopulta oli pakko laittaa sinne sisään makupaloja, ja leikkiä, että pussi on uusi ja juuri postista tullut

Elliä sen sijaan ei kiinnosta pussukat eikä joulu yhtään. Kun vain saa ruokaa säännöllisin (mielellään tihein) väliajoin, ja unta palloon, se riittää.

Uskallapas jättää antamatta yksikin ateria, niin täältä pesee! Elli muuten oikeasti käy agressiiviseksi, jollei saa tarpeeksi usein ruokaa. Verensokerit laskee, vai?

Ja ilmoituksena: Hanni on mokannut ensimmäisen kerran mökillä, mutta taipumus enneuniin pelasti suurimmalta häpeältä.

Olin käynyt tarkistamassa mökin kunnon joulun jälkeen, kokosin yhtä (saatanallista) kirjoituspöytää, jonka olin tilannut Net-Anttilasta, ja lämmitin tuvan. Seuraavan kerran menin sinne uuden vuoden päivänä. Menin vessaan, ja totesin että kattolamppu oli palanut. Siispä puolisokkona astuin vessaan ja sain jalkani märiksi. Jee, lattialla oli vettä, onneksi ei lainehtimalla, mutta kuitenkin.

Empiiristen tutkimusten jälkeen totesin, että viemäri oli varmaan jäässä. Lattiakaivoista ei vetänyt kumpikaan. Pari tuntia jaksoin lämmittää kattiloilla vettä puuhellalla, kaataa sen varovasti lattiakaivoon, ja pyyhkiä taas yli valuneen veden pois lattialta. Sitten luovutin. Soitin kaverilleni, monitoimimiehelle, jolle aina soitan mayday-mayday-huutoni, ja hän arveli myös, että jäässä on viemäri, etenkin kun multa oli jäänyt edellisellä käynnillä kylmävesihana vähän vuotamaan. Se ilmeisestikin on pakannut jonnekin mutkaan jäätä, ja jumissa on. Kaveri sanoi, että muoviputkille ei käy mitään, vaikka annan asian olla pyhien yli. Kävin joka päivä silti tarkistamassa, ettei siellä ollut mitään vedenpaisumusta. Ei ollut.

Maanantaina soitin Tapsalle, saadakseni mökillä putkityöt tehneen kaverin puhelinnumeron. Tapsa lupasi neuvotella kaverinsa kanssa, jospa jotain voitaisiin tehdä omin avuin. Kiittelin taas kerran avusta ja jäin odottamaan.

Yöllä näin unen: menin mökin nurkalla olevan likakaivon luo, avasin kannen ja totesin, että kaivo on niin täynnä sitä ihteensä, ettei viemäri vedä sen vuoksi.

Tänään Tapsa soitteli ja lupasi tulla yrittämään höyryllä viemäriä auki. Varovasti esitin toisen teoriani (en sentään sanonut, että unessa oli tullut tieto täydestä paskakaivosta) ja sanoin, että käyn kaivamassa lumen alta likakaivon ja tarkistan ensin sen, tosin en usko että se on täyttynyt, koska syksyllä sinne katsoin, ja kaivoon näytti mahtuvan vaikka kuinka paljon vielä, eikä mökillä ole kovin paljoa oltu. Tapsa sanoi, että teepä niin, tosin hänkään ei uskonut että kaivo on täyttynyt, jäässä on viemäri.

Menin mökille, lapioin polun likakaivolle ja kaivoin kaivon esiin. Avasin kannen, ja edessäni oli täsmälleen uneni näky: kaivo oli liian täynnä

Laitoin Tapsalle nolona viestin, että taitaa vaan olla paskaa täynnä koko kaivo, (ja juuri tätä kirjoittaessani Tapsa vastasi, että älä suotta häpeile, pääset varmaan vähemmällä tässä tilanteessa). Soitin saman tien naapurikylässä asuvalle miehelle, joka on käynyt kaivon tyhjentämässä, ja olin varma ettei hän pääse kapeaa mökkitietäni kaivoa tyhjentämään ennen kevättä. Mutta mies sanoi, ettei se olekaan ongelma, hänellä on keinot päästä hankaliakin teitä, mutta ongelma on siinä, että kaivon voi tyhjentää vain kun ei ole pakkasta. Se oli pieni ongelma, kunhan saan homman hoidettua jossain vaiheessa. Eli nyt odotellaan nollakelejä.

Sellainen paskajuttu tällä kertaa.

LIsäys tähän perään: nyt on hyvä hetki pitää pieni nettipaasto. Aion muutaman päivän ajan keskittyä kotitöihin, kuntoiluun ja kokeilla, saanko näitä jäykkiä jalkoja ja kipeitä lonkkia vähän kuntoon, kun jätän koneella istumisen väliin. Olkaa kiltisti!

Ja lisäys lisäyksen perään. Ennen tauolle lähtöä tulin huikkaamaan, että kävin tänään mökillä, ja ihme oli tapahtunut: kaikki viemärit auenneet, uskalsin jopa vessan vetää. Siis sittenkin jäässä, ja kun laitoin pattereita isommalle, taisi jäät sulaa. Loka-auto silti tilattu kunhan nollakelit tulee.

Nyt mie pidän pikku paussin.