Tänään ajoin mökille maalaamaan tuvan lattiaa. Muistin ottaa mukaani sekä vettä että lakkabensiiniä pensselin putsaamiseen.

Sähkäri oli käynyt laittamassa kattolamppujen pistokkeet, pistorasiat ja tiskipöydän kohdevalon paikalleen. Paisuntasäiliökin on kytketty jo toimintaan, mutta jostain syystä sähkäri oli irroittanut sulakkeen wink. Putket nimittäin ei vielä ole paikoillaan. Ja hella pitää lopuksi käydä asentamassa kiinni.

Tapsa oli koonnut kaappien rungot, ne oli valmiina makkarissa ja kamarissa odottamassa, osa jo asennettuna paikalleen. Tapsa itse ehdotti, että otetaan kasattavat rungot, koska siten säästää monta sataa euroa. Sopiihan se mulle.

Alkaa hahmottua. Tästä on tulossa tosi kiva.Paisuntasäiliö jää aika hyvin piiloon, ja tuo Tapsan rakentama taso nousee saranoiden avulla ylös, jolloin pääsen räpeltämään säiliötä.Tuo taso on myös ihan tarpeellinen laskutasona, ja laitan siihen myös mikron pilaamaan vanhan tuvan tunnelmaa. En nimittäin keksi mikrolle mitään paikkaa, jossa se olisi piilossa. Mutta onhan tässä modernia kalustoa muutenkin. Tuon tason väri on tosi kaunis, se ei tule kuvassa oikeuksiinsa. Passaa tuon hirren väriin.

Ennenkuin pääsin maalaamaan, piti lattia puhdistaa. Ensin Tapsan ja sähkärin isommista roskista, sitten sahanpuruista, ja lopuksi imuroin lattian ja etenkin lattian isot rakoset, joista löytyi edenlleen makaroneja (mummulle on ilmeisesti käynyt jokin iso makaronihässäkkä, olen noukkinut rakosista varmaan kilon makaroneja smiley) Lopuksi pesin lattian maalipesulla. Siihen kaikkeen meni muuten kaksi tuntia. Ajattelin, että teen sen ihan kunnolla, ettei mene hermo maalatessa.

Maalatessa olikin vaikea löytää sopivia työasentoja. Polvet ei kestä kontata, kyykkiminen kävi selän ja perselihasten päälle, joten vaihdoin asentoa tämän tästä. Yhdessä vaiheessa olin kyljelläni lattialla ja maalasin cool  Huomenna käyn katsomassa, riittääkö yksi maalikerros, kuten Tapsa arveli. Luulen, että varmuuden vuoksi maalaan sen vielä toiseen kertaan, en luota omiin taitoihini, vaikka näin puoliammattilainen maalari olenkin. laugh

Tässä kuvat ennen ja jälkeen maalaamisen.

Ennen:ja jälkeenTuohon harmaaseen väriin olen tosi, tosi tyytyväinen!

Ja jee!!! Loppusuora häämöttää jo!