Aherrukseni alkaa vähän näkyä mökillä.

Näytössä tässä huoneessa oli tummat ikkunanpuitteet, tummuneet mäntypanelikatot ja repaleiset, likaiset tapetit.

Maalasin ikkunanpuitteet, katon  ja mäntyoven valkoisiksi, revin tapetit seinästä ja pohjamaalasin seinät.

Sitten tapetoin ihan itse ja ihan yksin koko huoneen. Tapetissa on himmeää raitaa, joka ei näy kuvassa kuin vähän oven vasemmalla puolen. Myös mäntyoven karmit maalasin valkoiseksi. Tänään pesin myös huoneen ikkunan. Alkaa tuntua siltä, että tästä vielä voi jotain tullakin.

Tuttu kirvesmies tulee tekemään lattiat, ja toiseen huoneeseen jo ostin tapetit; jospa viikonloppuna saisi tehtyä senkin lattiaa lukuunottamatta valmiiksi.

Tupaan laitoin vanhanaikaiset ruutuverhot.

(Tulipas pimeä kuva..)

Leikkasin myös  ruohon  heinän pihasta uudella, puoleen hintaan ostetulla leikkurilla. Ihan joka paikkaan en uskaltanut leikkurillani mennä, en etenkään sen jälkeen kun karautin komeasti ja kovaäänisesti leikkurin kiveen. Ilmeisesti pitää viikatteella siistiä ensin pahimmat paikat. Piha muistuttaa muutenkin kynnöspeltoa, siispä nurmikkokin pitää uusia ensi kesänä.

LIsäksi pesin keittiön kaapit, päällystin hyllyt hyllypaperilla, ja laitoin vihdoinkin astiat pestyihin kaappeihin, pois pöydältä.

Ihan innoissani, mitähän seuraavaksi tekisin. Ainakin menen huomenna klo 9.00 varuskunnan komendantin luo hoitamaan kulkulupa-asiani kuntoon. Vihdoin, monen viikon yrittämisen jälkeen mies vastasi puhelimeen.

Komendantti oli yställinen, ja sanoi että katsomme yhdessä kartasta, missä se vene on, voi olla että koko kulkulupaa ei välttämättä tarvita. Ongelma on vain siinä, että miesparka ei ymmärtänyt, millaisen kahelin kanssa puhui. Mulla ei ole hajuakaan, miten sinne rantaan ajettiin, saati että osaisin katsoa sen kartalta.

Toinen ongelma voi tulla vastaan siinä, että se vene on paksulla ketjulla ja lukolla kiinni, mutta avain on kadonnut, joten mun pitää katkaista se ketju rautasahalla. Mutta minkä veneen? Olikos se valkoinen? Vai se kellertävä? Vai kenties se, jossa oli vihreä raita sivussa?