Taas Hanni pääsee tekemään listaa, haaste tuli tällä kertaa Susikairasta.

Siispä toimeen:

Kallein aarre: Voiko äiti tällaiseen muuta vastatakaan, kuin että lapset tietenkin. Kaikki neljä. Mutta jos esineistetään lisäksi tämä kohta, pitääkin jo miettiä.. tämän ompeluinnostuksen siivittämänä sanon että ompelukone. Toivottavasti kohta se Pfaff.

Paras kirja: Voi voi, tämä on paha, jos yhden saa valita. Romaaneista ainakin  André Brinkin Tuokio tuulessa on kirja, joka täytyy lukea aina uudelleen,  ja saako lisätä toisenkin, eli Salaisuus.kirjan, jos kirjoittaa sen näin pienellä?

 

Rakkain lahja: Toinen paha, enpä ajatellut mihin lupasin ryhtyä... olen saanut useimmat enkelini lahjaksi, siis vastaan: enkelit.

 

Parasta musiikkia: Mielialasta riippuen. Tykkään jazzista ja räkäbluesista. Mutta tällä hetkelläkin kuuntelen tätä:

1238920354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minussa asuu pieni ortodoksi. Kun aikanaan musiikinhistoriatunneilla käsiteltiin Palestrinaa ja gregoriaanista kirkkolaulua, muut pelasivat ristimollaa tai lukivat salaa romaania pulpetin suojassa, mutta mie kuuntelin silmät kiinni euforisessa tilassa. Yksi suurimpia musiikkikokemuksia oli Pietarissa käydessä erään luostarin munkkien esitys. Kyyneleet valuivat poskia pitkin kilpaa kylmien väreiden kanssa.

 

Lempiasuste: Mie en käytä hattuja enkä muita hienon naisen asusteita, niin hieno nainen kuin olenkin. Mutta kaulaliina talvella ulkoillessa on oltava aina kaulassa. Ja sisällä villasukat.

 

Korvaamaton pahe: Konjakki. Konjakkipullo on melkein aina kaapissa, ja käytän sitä vatsa-pää-nivel-kurkkukipuihin, unilääkkeeksi ja mielen rauhoittamiseen. Mutta vain kun tarve vaatii ja vain fingerporillinen kerrallaan. Nooooh, korjataan että on siitä kännikin vedetty muutaman kerran. Kieli ulkona

 

Lempikaupunki: Vähäisen matkustelukokemukseni perusteella sanon että Singapore oli aika hieno kokemus. Ja Kreetan Rethymnon.

 

Kauneustuote: lasketaanko huulirasvana käyttämäni vaseliini tähän? Mie oon niin kauheen kaunis muutenkin, että en juuri tuotteita tarvii Cool (henkilölle, joka kävi arvostelemassa mun rumia kulmakarvojani sanottakoon, että tämäkin oli vitsi!)

 

Kaunein elokuva: Susikairan akka sanoi Forrest Gumpin, mun on siis vaihdettava omani toiseen... Se italialainen, joka sai Oscarin: Ihana elämä.


Inspiroidun: Eri värisistä puuvillakankaista. Puutarhakirjoista. Muistakin kirjoista, etenkin elämäntapaoppaista. Mallilehdistä. Toisten blogeista. Melkein mistä vaan.

Voih, joko ne loppui? Mie oisin voinut vastata vielä vaikka kuinka moneen. No, ei voi mitään. Jos joku nappaa tämän mukaansa, kertokoon siitä mulla, että pääsen kurkistelemaan toistenkin vastaukset.