Kyllä täytyy sanoa, että Kaksoslikalla kävi tuuri.

Tyttö, joka aika harvoin on kuumeessa, sairastui eilen illalla. Siinä ei muuten sen kummempaa, hoidetaan tauti pois, mutta tänä aamuna olisi pitänyt olla englannin yo-kokeen kuuntelussa. Huomenna on vuorossa ruotsi. Sinänsä ei katastrofitilanne, koska nämä aineet likka kirjoitti jo syksyllä, mutta ne meni vähän alta riman, ja nämä on korotusyrityksiä.

Koko aamun olen istunut puhelimessa. Koululle tieto saatiin niin viime tipassa, ettei mitään järjestelyitä ehditty tehdä. Rehtori on soitellut mulle ja mie rehtorille, opokin soitti. Huominen kuuntelu järjestyy hätätilassa vaikka täällä meidän kodissa, tämän päiväinen sen sijaan meni siis ohi.

Sitten soitto yo-tutkintolautakuntaan. Nimittäin korotusyrityksiä voi olla ainoastaan kaksi, ja tässä menisi se toinen tilaisuus, jollei koetta mitätöidä. Sain ohjeet lautakunnasta, ja sitten aloin jonottaa terveyskeskukseen. Luojan kiitos, meillä on pieni ja toimiva tk, sain lääkärille ajan iltapäivälle. Sieltä saatu lääkärintodistus laitetaan hakemuksen liitteeksi lautakunnalle, ja tyttö saa korottaa vielä syksyn kirjoituksissa arvosanaansa niin halutessaan. (ja mie saan maksamani tutkintomaksun takaisin )

Noooh, tunnustettakoon, että tämä korvan kuumotus ja punoitus johtuu osittain siitä, että puhuin yli tunnin puhelimessa Kaksosjätkän kummitädin kanssa. Pitkästä aikaa juteltiin, ja asioita oli hieman kertynyt... .

Eikä se edes ole enkka mun puhelimessa puhumisessa. Ennätykseni on 3 1/2 tuntia yhtämittaisesti puhelimessa saman ihmisen kanssa. Onko kellään lyödä mun enkkaa?