Ihan luvattoman laiska ja flegmaattinen oon ollut, ainakin tämän blogin suhteen. Nyt tulee korjaus. Mutta on ollut joulun alla niin monta kutomusta ja tekemystä, että ei yksi ihminen kaikkeen lennä

Kaikilla käsityön tekijöillähän on työpiste siisti ja ojennuksessa. Kuin myös mulla. Olkkarin pöytä viimeiset kaksi viikkoa on näyttänyt suunnilleen tältä:

Sukkia on tullut kudottua sarjatyönä. Ohjeet on Novitan syksyn sukkalehdestä.

Viivikin tykkäsi tennarisukista. Kaukosäädin ja tv-ohjelma piilotettuna alle, ettei mamma pääse vaihtamaan kanavaa, sukat leuan alla pehmikkeenä.

Pari juttua on niin joulusalaisuuksia, että julkaisen ne vasta kun lahjat on annettu. Tämän palmikkokuvion kanssa tuskailin aika pitkään, kun aina meni väärin ja jouduin purkamaan

Mutta valmista tuli, laitan kuvaa sitten joulun jälkeen, samoin siitä toisesta salaisesta jutusta. Lahjoiksi nämä muutkin menee, mutta toivottavasti saajat eivät käy täällä ennen joulua..

                                                       -----------------------------------------------------------------------------------------------

Joulupaniikki meinas iskee. Mie kiinnyn aina hulluihin asioihin, ja yksi sellainen on ruokareseptit ja ikivanhat, irtolehtipainoksiksi levinneet ohjekirjaset. Mulla on vuosia, vuosia ollut käytössä kirjanen, jonka pohjalta olen joulumenun rakentanut, ja kirjasen välissä on lippusia ja lappusia, joihin olen kirjannut ylös joulujen ruoat vuosien varrelta. Se oli HUKASSA! Etsin joka puolelta, ja mistään sitä ei löytynyt. Arvelin, että olin mennyt sen muutossa paiskaamaan roskiin. Tänään se löytyi! Helpotus, pääsen tarkistamaan, mitä unohtui, ehkä selaamaan sieltä jonkin uuden idean ja ehdin vielä toteuttamaankin sen.

Siivonnut täällä sen sijaan ei ole vielä kukaan Ja muksuja (onneksi) kokoontuu tänne mamman lihapatojen ääreen jo aattona.

                                                 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaikkea mukavaa on tapahtunut tyyliin kaikki järjestyy kun uskoo siihen. Kaksoset, molemmat saivat töitä, Kaksosjätkä jo aloittikin Vekaranjärvellä varuskunnassa työt, jotka kestää näillä näkymin ainakin heinäkuulle, ja Kaksoslikka sai kaupasta töitä, alkaa joulun jälkeen. Helpottaa ainakin toistaiseksi heidän taloudellinen ahdinkonsa. Ja keväällä katsellaan sitten varmaan pääsykokeita taas kouluihin. Uskomme silloinkin, että kaikki järjestyy niin kuin määrätty on

Olkaapa muutkin ahkeria siellä! Tontut kurkkii!