Vappu tuli ja meni. Perinteisesti vietin sitä kavereiden mökillä hyvässä seurassa. Tänä vuonna en kaatunut, kuten vuosi sitten... Välillä satoi räntääkin, mutta ei se meitä haitannut, sisällä riitti takkatulen lämpöä.

Vappuaattona aloin saunomisen jälkeen palella, ja sitten alkoi väsyttää niin että mietin koko ajan vain kuumeisesti, huomaisiko kukaan, jos kävisin ottamassa pienet unet. Seuraavana aamuna sitten heräsinkin kurkku kipeänä ja nokka tukossa. En ole Thaimaan reissusta paluuni jälkeen ollut päivääkään kunnossa, jollei ole ollut kurkkukipua, flunssaa tai kuumetautia, niin allergia on saanut elämän paskaksi. Hermo menee kohta!! Haluan olla kunnossa jo!!! Ja kärsivällisyyshän ei ole mun parhaita puoliani.

Mistä tulikin mieleeni, että tein uusimpaan neuleeseeni takakappaleen valmiiksi, mutta sitten ei into piisannutkaan heti samantien aloittaa etukappaleita (jotka kudon aina samaan aikaan, jotta niistä tulee identtiset peilikuvat). Ostin Kotiväki-lankaa ja kokeilin pitkästä, pitkästä aikaa, osaanko virkata. Löysin Kotiliedestä liinan mallin, ja päätin, että teen tätä aina kun inspiraatio iskee, ja katson tuleeko tästä kaitaliina vai pikkuliina, vai tuleeko yhtikäs mikään. Tosin jouduin aloittamaan sen kolmesti ennenkuin uskoin, että ketjusilmukoiden määrä ohjeessa ei täsmää, ja tein aloituksen omasta päästä, jolloin alkoi täsmätä. Osasin tehdä 1 1/2 ruusua mallista katsomalla:

(kyllä tuo aloitusreuna repsottaa vieläkin, mutta luotan siihen, että kostuttamalla se oikenee..)

Kaikkea pitäisi tehdä, puutarhassa täällä kotikotona, ikkunoiden pesua kotikotona ja mökillä, mökin kevätsiivousta, mutta mitään ei jaksaisi. Perse!

No, laitanpa tähän loppuun kuvan, jonka nappasin Kaksoslikan ollessa tässä samassa taudissa ja mamman luona potemassa. Hetkessä olkkarin pöytä näytti tältä:

- puoliksi syötä, rullalle taitettu pakastepizza

- sukka (?)

- nenäliinoja

- mäkkärin juomapurkki pahvialustallaan

- banaaninkuoret

- likainen lasi, pohjalla pirtelön jämät

- sakset (?)

- liimaa (?)

- lusikka

- yskänlääkettä

- Mynthoneita

- tiesikan langaton hiiri

- pääsiäismunista tulleita muovipallon puolikkaita

- epämääräinen muovipussisyherö

- Strepsilsejä

- suklaalevy

- tyhjä Pepsi-pullo

- puoliksi tyhjä Pepsi-pullo

- känny

- koriste-enkeli (alkuperäistä rekvisiittaa

- valkoinen pitsiliina (alkuperäistä rekvisiittaa)