Mökki se näköjään jaksaa jaella ylläreitä uudella asukkaalle.

Olin viikonlopun mökillä. Lauantaina lämmitin saunan, ja koska vesipatani temppuilee, ja pesä työntää kaikki savut sisään, päätin että saunon ja käyn sitten suihkussa sen jälkeen.

Menin suihkuun, säätelin vettä ja mietin, että kuvittelenko että sain pienen sähköiskun raanasta. Saippuoin itseni, ja yritin ottaa suihkua käteeni. Sain sellaisen tärskyn, että ei jäänyt epäilystä siitä, etteikö se ollut sähköisku. Kuin talvella tekokuituvaatteesta, mutta hitusen voimakkaampi. Jäin saippuaiseksi, nimittäin en uskaltanut todellakaan antaa veden virrata sähköiskuja napsivasta raanasta päälleni. Otin huuhteluvettä vatiin käsisuihkusta, eikä siinä käynyt mitenkään.

Nyt sitten onkin pähkittävä, mikä tuon ilmiön tekee... tai jättää pähkiminen sähkärin hommaksi. Jostain siis pääsee sähköä vesijohtoon, mutta ainoastaan suihku antaa sähköiskuja, ei muut, ei edes samassa tilassa oleva lavuaarin raana eikä käsisuihku.

Tänään kokeilin varovasti suihkuttaa aitasta tuomiani lasipurkkeja suihkun alla, enkä saanut sähköiskuja. Uskookohan yksikään sähkömies, kun kerron suihkusähköstä

Mutta muuten viikonloppuni oli nautinnollinen. Ne aitasta löytämäni lasipurkit (rakastan vanhaa lasia), Karhulan purkit ja tuo yksi muuten-vaan-vanha-purkki pääsivät pääskyskaappini päälle.

Hienossa rivissä, ihan mitääntekemättöminä, ainakin toistaiseksi. Voi niihin joskus tulla jotain sisällekin.

Mökkilauantain traditioksi mulle on muodostunut lievä herkuttelu. Nimittäin paistan usein puuhellalla lettuja.

Niistä tulee jotenkin paljon paremman makuisia, kuin sähköhellassa paistettuina, uskokaa pois.

Maistuis varmaan sullekin, vaikka näin gluteenittomanakin.

Mökin isossa kamarissa on uusi hylly. Tilda-enkeli oikoo nykyään siellä pitkiä, siroja (ja suonikohjuisia) jalkojaan.

Pikkuruiset enkelit lensivät pikkuhyllyni täytteeksi seinälle

Löysin nämä kirpparilta hintaan 1.50 €

He näyttävät hyvin tyytyväisiltä, eikö?

Mökkitraditioon kuuluu myös hyvä aamupala. Kahvia, gluteeniton karjalanpiirakka, juustolla ja kurkkusiivuilla höystettynä, hedelmäsalaattia, tuoremehua ja niitä eilisiä lettuja. Kun nämä oli syöty, oli pakko lähteä happihyppelylle Viivin kanssa.

(älkää välittäkö ryppyisestä liinasta, mökin kotiapulainen ei ollut silittänyt sitä vieläkään )

Viivi osallistuu aamupalan syöntiin tiukasti tuijottaen ja kerjäten.

Huomatkaa uusi, viime Hesan reissulla ostamani kuppi. Tämä oli pakko saada, kun Indiskassa se hyppäsi eteeni ja pyysi päästä mökkikupiksi.

Yksi harmituksen aihe lopuksi. Ostin Laulumaan kalliin kaapin, ja sen kokoaminen olikin sitten tuskien taivalta. Ja kun lopulta eilen sain kaappiin saranat paikoilleen, ja yrityksen ja erehdyksen kautta ovet saranoilleen, toinen ovi on ylempänä kuin toinen. Ehkä saranoita saa vielä säädettyä, mutta tällä kertaa hermo meni just siinä kohtaa, kun huomasin oven lenkottavan.

Keräsin kamppeeni ja koirani ja tulin kotiin.