Eilen kone lensi kiinni ravakasti. Nimittäin tein tämän Stanstan laatiman hauskan meemin, täytin huolellisesti ja ajatuksella joka kohdan ja kun sain sen valmiiksi, onnistuin lennättämään sen helvettiin. Että PÄNNI!!!!   Nyt uusi yritys hyvin nukutun yön jälkeen. Kas näin:

 

1. Mikä on vuorokauden paras aikasi?

Aamu. Ehdottomasti. Vaikka olisi menossa huonompikin aika, aamu tietää aina uutta päivää, jolloin asiat voivat korjaantua. Edes pikkuisen parempaan.

Entä se pahin?

Jos on huolia ja mulheita, kriisiä ja ongelmaa, yöllä ne kaikki satakertaistuu. Sitten niitä pitää miettiä, eikä yöllä pääse kuitenkaan mitään asioille tekemään. Ja se harmittaa ja valvottaa kahta kauheammin. Onneksi viimeisimmätkin valvottavat asiat ovat - jollei kokonaan poissa, niin ainakin tauolla (viittaan talotappeluun). Vastaan yö.

2. Mikä on viikon paras päiväsi?

Lauantai. Jos on hyvin käynyt, kämppä on siivottu ja saa herätä viikonloppuun, jolloin muksujakaan ei tarvitse kiskoa ylös sängyistä. Lauantai on myös hyvä kirpparipäivä.

Entä se pahin?

Ei taida olla yksi toista pahempi. Vastaan tiistai, se kalskahtaa niin kovalta kielellä, kun sen sanoo ääneen

3. Mikä on paras aika kuukaudessasi?

20. päivä. Saan eläkkeen ja sinä päivänä taas tonnia rikkaampi.

Entä se pahin?

Viimeinen viikko ennen eläkepäivää, kun tonni on tuhlattu. Voisimmeko siirtyä kolmeviikkoiseen kuukauteen?

4. Mikä on vuoden paras kuukautesi?

Marraskuu. Olen syksyn lapsi. Mitä pimeämpää ja myrskyisempää, sen enemmän mulla on virtaa ja voltteja.

Entä se pahin?

Tää on helppo. Maaliskuu. Paskaa maassa ja lisää paskaa tulee taivaalta eikä kevään tulosta tahdo tulla valmista. Mun masentumiskuukausi, jos masennun.

5. Mikä on ollut paras vuosi elämässäsi?

Yhtä on vähän vaikea nimetä. Mutta yksi mukavista vuosista oli 1978. Olin rakastunut, muuttanut yksiöön asumaan opiskelukämpästä, osallistunut isoihin pianokilpailuihin ja palkintorahoilla saanut vuokraa maksettua, tehnyt ison tutkinnon arvosanalla erinomainen, olin suosittu, tasapainoinen ja onnellinen nuori nainen.

Entä se pahin?

En vastaa että erovuosi 2002, koska ero kuitenkin käynnisti uuden ajan elämässä. Mutta vastaan 1996, jolloin avio-perhehelvetti oli pahimmillaan, olin alistettu, syyllistetty, väsynyt ja peloissani. Helvetti jatkui tämän jälkeenkin, mutta aloin vähitellen tajuta, että ehkä en olekaan niin syyllinen kaikkeen kuin mun on annettu ymmärtää.

6. Mikä on paras lapsuusmuistosi?

Ensimmäisenä mieleen tulee uintireissut, sekä kerran kesässä tehty retki erään niemen nokkaan koko perheen voimalla. Äiti paistoi lettuja nuotiolla ja me siskon kanssa uitiin ja retkeiltiin metsässä.

Entä se pahin?

Olin ekaluokkalainen,  kävelin koulusta kotiin kovalla pakkasella. Ovi oli jäätynyt kiinni, enkä päässyt sisään. Olin varma, että äiti on lähtenyt pois, palellun kuoliaaksi, ja aloin itkeä. Äiti kuuli itkuni ja tuli avaamaan oven. Olin nolona tajuttuani, että isän toimisto oli samassa rakennuksessa; olisi tarvinnut vain kiertää talo ja mennä toimiston ovesta sisään.

7. Mikä on paras teinimuistosi?

Riitan kanssa käveltiin kartsaa eestaas, välillä istuttiin Osuuspankin rappusilla katselemassa, ketä on liikkeellä, käytiin Linikan baarissa istumassa ja taas tallattiin eestaas kartsaa Kerran oli niin mukavaaa, että Riitta pyöräili välillä kotiin 20 km, kävi hakemassa lehmät laitumelta navettaan ja tuli takaisin kartsalle. Ja taas tallattiin

Entä se pahin?

Äiti osti mulle aivan hirveät talvikengät. Kun kengissä olisi pitänyt olla tylppäkärjet ja yli polven ulottuvat varret, mun kengissä oli kapeat kärjet ja lyhyet varret. Yksi poika (saakelin Pepe!) istui koko biologian tunnin tuijottaen niitä kenkiä ja osoittaen niitä sormella. Trauma!!!

8. Mikä on ollut paras asuntosi?

Pakko sanoa, että se punainen maalaistalo, jossa asuttiin vuosina 1989-2004 oli kaunein ja kodikkain. Vaikkakin siellä tapahtui paljon pahoja asioita. Ja nykyiset omistajat ovat pilanneet sen ihanan punaisen talon esim maalaamalla sen paskanruskeaksi. Ihan oikeasti, maailman rumin väri siihen taloon, eikä se valitettavasti ollut pohjamaali, kuten kaikki ensin luulivat

Entä se pahin?

Ensimmäinen opiskelukämppä, konservatorion asuntola.

9. Mikä on paras seuraamasi TV-sarja?

Jos jotain aktiivisesti seuraan, niin Täydellisiä naisia, Selviytyjiä, USA:n Huippumalli haussa (noloa!), Perhesiteitä (valitettavasti tauolla), Strömsötä.... näistä hanakammin olen seurannut Perhesiteitä, jos yksi pitää valita.

Entä se pahin?

Jos näen vilahduksenkin BB:stä, kanava vaihtuu vikkelään. Yök!

10. Mikä on paras lukemasi kirja?

Yksi jonka luen aina uudelleen on Andé Brinkin Tuokio tuulessa.

Entä se pahin?

Kirjakerhosta pääsi kerran vahingossa tulemaan yksi kammottava kaksiosainen romaani, jonka luin ihan mielenkiinnosta kokonaan nähdäkseni, millaista soopaa voi kirjoittaa. Hilary Norman: Unelmien hinta. Meinasin sängystä tippua, kun nauroin sille niin.

11. Mikä on paras näkemäsi elokuva?

Tykkään aina vaan italialaisen Benignin elokuvasta Ihana elämä. Ja aina itken samoissa kohdissa.

Entä se pahin?

Ainakin nämä jokakesäiset Poliisiopistot jätän suosiolla katsomatta.

12. Mikä on paras lahja, jonka olet saanut?

Stansta pisti niin hyvän, että on pakko sanoa sama: elämä.

Entä se pahin?

Sain ex-mieheltä hääpäivälahjaksi perunakuokan, että pääsen multaamaan perunat

13. Mikä on ollut paras vaatteesi?

Farkkukankainen paita, jossa aplikoidut nallet kiipeilee aplikoiduissa henkseleissä. Oisko noin 20 vuotta vanha. Edelleen roikkuu kaapissa.

Entä se pahin?

80-luvulla oli aika kamalia olkatoppauspuseroita ja ne porkkanamalliset housut, jotka ei kyllä sopineet kellekään, väittäisin.

14. Mikä on ollut paras hiustyylisi?

Leikkuutin kertaheitolla pitkät hiukseni aivan lyhyiksi joskus opiskeluaikoina. Sain paljon hyvää palautetta, ja piano-opettajani Izumi kysyi monta kertaa tunnin aikana: oletko se varmasti sinä, Hannele?

Entä se pahin?

Permanenttipää. Kun kaksoset olivat 8 kk:n ikäiset, otin päähäni permanentin. Kun Kaksoslikka näki mut, hän purskahti lohduttomaan itkuun

15. Mikä on paras ruoka, jonka olet syönyt?

Tallinnan Maharadja-ravintolassa ensimmäisen kerran syömäni ateria oli taivaallisen hyvää!

Entä se pahin?

Kansakoulun makaronivelli. Ja kyllä mie kaverin etana-annoksesta pöllimääni etanaa pyörittelin aika kauan suussa ennenkuin sain nielaistua.

16. Mikä on ollut paras työpaikkasi?

Sekä Jyväskylän Konservatorion että tämän paikallisen musiikkiopiston piano-opena. Olin omalla alallani, ehdottomasti.

Entä se pahin?

Kesäapulaisena vanhainkodin sairasosastolla 1970-luvulla. Jos nykyään on vanhukset huonolla hoidolla, niin se oli jotain järkyttävää silloin. Enkä malttanut pitää suutani kiinni, vaan julkitoin näkemiäni asioita = mua ei otettu sinne enää seuraavina kesinä töihin.

17. Mikä on ollut paras lomareissusi?

Tiomanin pikkuinen saari Malesiassa oli varsinainen paratiisi. Erityisesti mieleen jäi omatoimiretki viidakkoon.

Entä se pahin?

Reissu Samokselle meni ihan perseelleen, koska ikävöin niin lapsia, ja matkaseurani oli kammottavalla tuulella koko ajan, ja purki sen tietenkin minuun.

18. Mikä on paras ominaisuutesi?

Oisko optimismi. Minussa on sellainen automaatti, joka pahimmassakin tilanteessa pyrkii näkemään jotain positiivista.

Entä se pahin?

Olen kärsimätön.

19. Mikä on paras lahjakkuutesi?

Diplomin tehnyt pianisti taitaa olla musiikillisesti lahjakas. Ja on mua kehuttu joskus kirjallisestikin lahjakkaaksi. Siitä en ole ihan varma itse.

Entä se pahin?

Olen täydellisen piirustustaidoton ihminen.

20. Mikä oli paras kysymys näistä mielestäsi?

Lapsuusmuistoja oli kiva kaivaa esiin.

Entä se pahin?

Nää missä piti valita vain yksi paras. Ne taisi mennäkin vähän sääntöjen vastaisesti...

En nyt tarkistele, onko nämä saaneet jo haasteen, vaan haastan vastaamaan seuraavat viisi: LeenuliininHarakan, HehkuvaisenHikkoritien huushollin, sekä Täti Punaisen.

Ja nyt toivon, etten taas lennätä tätä avaruuteen...