Teki mieli vielä ommella jotain ennenkuin laitan koneen joululomalle.

Pengoin kangasvarastojani ja löysin siskolta joskus saamani vanhan lakanan. Se oli vähän tahrainen, mutta lakanan reunassa oli ihana käsinvirkattu pitsi. Olkkarin sohvalla oli sekalainen kokelma tyynyjä, ja päätin ommella niiden päälle lakanasta uudet päälliset.

Ompelin tyynyihin punaiset, jouluiset rusetit ja kiinnitin ne napilla ja muutamalla pistolla. Joulun jälkeen otan rusetit pois, ja tyynyt saavat muuttaa mökille kovan onnen sohvan päälle.

Miten ennen vanhaan jaksettiin kaiken muun työn lisäksi vääntää lakanapitsitkin lakanoihin.

Mutta joku meidän perheessä ei oikein ymmärrä, että nämä tyynyt on KORISTEITA. Viivi omi itselleen tyynyt heti, yrittää jopa välillä nakertaa rusetteja irti ajankulukseen. Tässä tämänhetkinen näky tuossa selkäni takana sohvalla:

(Viivillä on parturi heti joulun jälkeen, se on lievästi sanottuna epäsiisti)

Ja lopuksi: salasanablogini lukijoille kerron  uutisen. Kävin eilen entisessä naapurissa viemässä leipomaani joulupullaa (joka pulla ei sitten joulua nähnyt, kaveri laittoi kotiin päästyäni viestin, että pulla on jumalaisen hyvän makuista...) ja kuulin Hyvin Surullisen Uutisen. Oikein tippa nousee linssiin. Ero tuli  K.P:ille. Ja ukko oli vielä niin törkeä, että vei lähtiessään mukanaan telkkarin ja kahvinkeittimen. Kauhee mies!