Tämän päivän Kouvolan Sanomissa on vastaus kirjoitukseeni vammaisten vaikeuksista Kouvolan asemalla:

" Hanni (nimi muutettu) kirjoitti (Lukijat 20.8), kuinka hankalaa vammaisen on liikkua Kouvolan asemalla, ja ihmetteli, ettei asemalla ole kuljetuspalvelua. Hän oli rollaattoria käyttävän vieraansa kanssa joutunut kiertämään huoltotien kautta päästäkseen laiturilta asemalle.

Pahoittelemme kirjoittajan ja hänen vieraansa ikävää kokemusta. Vammaismatkustajat saavat kyllä apua Kouvolan asemalla junalla saapuessaan tai junaan lähtiessään. Avustuspalvelu täytyy varata viimeistään 48 tuntia ennen matkalle lähtöä VR:n asiakaspalvelusta (puh 0600 41900) tai aseman lipunmyynnistä.

Kouvolan asemalla on tehty mittavia muutostöitä, joiden yhtenä tavoitteena on esteettömämpi liikkuminen asema-alueella. Asemalaiturit on korotettu, jotta juniin nouseminen ja niistä pois jääminen on helpompaa. Tulossa on myös hissit helpottamaan tunnelista laitureille nousua, mutta niiden asennus on vielä hieman kesken. Aseman muutostöitä teettävä Liikennevirasto arvioi, että hissit saadaan käyttöön syyskuun alkuun mennessä.

Ulla-Maija Mansikka

Tiedottaja

VR-yhtymä Oy"

Niin että summa summarum: oltaisiin saatu Liskonaiselle kuljetus sen sijaan, että seikkailimme kiskoilla, jos Kokoontumisajojen emäntä olisi älynnyt tilata kyydin kaksi vuorokautta ennen junan saapumista (mistähän kaukaa se palveluauto tilataan?) Emäntä vain ei tajunnut etukäteen huomioida, että a) Liskonaisen on todellakin mahdotonta päästä rappusia alas tunneliin, ja toisia ylös asemahalliin, sekä b) että hienot hissit, jotka näyttävät ihan samalta kuin käytössä olevat hissit, eivät olekaan käytössä. En nähnyt edes mitään informaatiota asiasta missään. En kuljetuspalveluista enkä hissien toimimattomuudesta. Joten tyhmä Hanni ei tullut ajatelleeksi edes kysyä palvelusta mistään.

Olisiko se lippuluukun tyttö voinut kertoa vastaisen varalle, että olisi sellainenkin palvelu käytössä? Ei kertonut, tai en ainakaan kuullut, toinen vammainen

Edit: Juuri saamani tiedon mukaan Vili (ed post) on coton de tulear, ei bichon.