Tauti selättyy, mutta hirveän hitaasti. Jotenkin pahaa pelkään, että kun antibiootit lauantaina loppuvat, nousee kuume ja olen taas norkoilemassa lääkärin oven takana. Kerran aiemmin mulla on ollut vastaava juttu: keuhkoputkentulehdus ei mennytkään ohi normi-antibiooteilla, vaan tarvitsin keuhkokuumelääkkeet. Mutta vielä on pari päivää aikaa toipua ja lauantaina lähdenkin humputtelemaan Hesaan.

Tokaksvanhin kertoi lähteneensä pari päivää sitten illalla kauppaan ostamaan ruokaa ja palauttamaan pulloja. Pulloautomaatti meni kaksi kertaa jumiin. Tokaksvanhin haki kaksi kertaa myyjän paikalle. Meni ostamaan ruokaa, ja korin ollessa puolillaan tavaraa, hän huomasi rahapussin jääneen kotiin. Laittoi tavarat takaisin hyllyyn ja sai pulloista kassalla neljä euroa. Meni nälissään Mäkkäriin ja kysyi, mitä saa neljällä eurolla. Saa kaksi lasten hampparia, sanoi myyjä. Otan ne, sanoi Tokaksvanhin. Kun tuli maksamisen aika, toinen raha pyörähti auton penkin väliin. Otankin vain sen toisen, sanoi Tokaksvanhin, maksoi hampparin ja ajoi kotiin syömään.

Mie lähdin toissapäivänä kauppaan ostamaan kahvia aamuksi; päivähän ei käynnisty ilman aamukahvia ja kahvi oli ihan lopussa. Lisäksi piti ostaa taitohaastepaketteihin mukaan jotain pikkuhyvää, jotta saan paketit postiin. Tulin tunnin kuluttua takaisin, olin ostanut mm vessapaperia, patonkia, limsaa, yhden kirjan, mutten kahvia saati suklaatia.

Illalla Kaksoslikan alkoi tehdä mieli sipsejä, ja hän kysyi autoa lainaksi käydäkseen ABC:llä. Sanoin, että tuo mulle sitä kahvia samalla. Likka tuli takaisin, muisti ostaa kahvin, mutta unohti ne sipsit.

Tänään kävin kampaajalla, ja ajattelin lähtiessäni, että nyt ostan ne karkit paketteihin laitettavaksi. Muistin käydä nappikaupassa ostamassa nappeja, mutta unohdin ne suklaat. Mutta sitten päätin lähteä vielä erikseen ostamaan suklaata. Matkalla muistin, että nyt on täydennettävä konjakkivarastot, ja poikkesin kylän Alkoon. Mutta älkää luulkokaan, että olisin ollut niin hajamielinen, että olisin unohtanut namit. En tietenkään! Nyt mulla on taitohaastekisan viimeiset paketit lähdössä postiin. Niin, kunhan muistaisin mennä sinne postiin

Viimeinen lumikuva tältä talvelta, nyt on syytä alkaa kinosten vajeta, enää ei näe edes roskiskatosta.