Nyt vähän on hommat jääneet viimetinkaan, yleensä olen aina hyvissä ajoin tehnyt kaikki joulujutut.

Siivous on alkutekijöissään (ja likka jonka piti auttaa, vaan soittelee pianolla), ruokakaupassa sentään kävin aamupäivällä hermostumassa, ja kaikki jouluruoat on ostettuna. Alkostakin hain pullon (noh, tunnustan kaksi) punaviiniä ja pikkupullon konjakkia. Tosin en aio humaltua tänäkään jouluna, uudesta vuodesta sen sijaan en mene takuuseen.

Mutta voi miten pienestä voikaan tulla iloinen joulumieli. Oltuani ruokakaupan tungoksessa, päätin samalla hermostumisella poiketa läheisessä kauppakeskuksessa olevaan Alkoon. Tulin ulos sieltä kädessä muovikassi, autonavaimet ja käsilaukku, samalla puhuin puhelimeen Kaksosjätkän kanssa. Siis meinasi kädet loppua. Olin jo autolla, kun reipas parikymppinen nuori mies koputti olkapäähäni ja roikutti autoni avaimia edessäni. "Voisi auto lähteä helpommin näillä käyntiin", sanoi mies ja toivotti hyvää joulua. Kylläpä tuli mieli iloiseksi, voin vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut, kun jo olin valmiiksi kiukkuisella tuulella, jollen olisi löytänyt autoni avaimia mistään. Huutelin kovasti kiitoksia miehen perään.

Sitten jouduin sellaiseen ruuhkaan autollani, etten meinannut millään päästä pois sieltä kauppakeskuksesta. Odoteltuani hampaat narskuen vuoroani ties kuinka kauan, pysähtyi mersua ajava mies ja viittoi minua menemään eteensä. Lähetin viisi lentopusua miehen suuntaan, olin todella iloinen etten jämähtänyt tunniksi sinne, kuten pahasti näytti.

Ja paras: ystävättäreni tuli käymään, ja siinä turistessa mainitsin, että en ole vielä hankkinut edes joulukuusta (siis olen oikeasti alkutekijöissäni tämän joulun suhteen). Ystäväni, tuo ihana nainen sanoi, että hänen miehensä kaatoi heidän metsästä kaksi kuusta, joista hän on valinnut toisen, saan sen toisen kotiin kuljetettuna, jos huolin. No tietenkin huolin! Ja äsken huomasin, että portaiden viereen on ilmestynyt upea !!! siis täydellinen joulukuusi! Voi joulun ihmettä!

Kaksosten lisäksi täällä on kolmaskin olento, jolla ei ole mitään huolta joulun valmistumisesta. Kuuntelin että joku soittaa pianoa, vaikka Kaksoslikka on Viivin kanssa ulkona. Menin katsomaan ja tällainen laiskimus makasi koskettimilla:

2166417.jpg

Improvisoi selvästi, koska ei edes vilkaise telineellä olevia nuotteja. Kadehdittavan huoleton rouva!