Viikonloppuna kirvesmies soitti, että mökin remppa on nyt näiltä osin tehtynä, rouva käy tarkistamassa, onko kaikki okei. Tiesin jo valmiiksi, että kaikki on okei, luotettava ja tuttu kirvesmies kun oli hommissa. Silti oli jännää ajella mökille katsomaan.

Tapani oli siivonnut kaikki lattiatkin. Hän teki tosi pitkää päivää, ja ylitöitä, ja sanoin että kaikki siivoukset saa sitten jättää mulle. Mutta selvästi siellä oli imuroitu pölyt ja sahanpurut pois. Tosin, sitä remppapölyä riittää kokemukseni mukaan varmaan puoli vuotta, joten jäi sitä pyyhkimistä ja siivoilua mullekin vielä. Tupa on vielä vähän kaaoksessa, päätin jatkaa toisena päivänä.

Nyt tuli lattiatkin näkyviin, kirvesmies peitti ne pahveilla suihkurempan ajaksi:

Nyt kauniit, punertavat korkkilattiat pääsevät oikeuksiinsa. Tykkään niistä tosi paljon:

Rauhalan emännän puuterointihuone:

Tämänkin seinät olivat aiemmin tummaa mäntypanelia. Nyt siellä on asianmukaiset kaakelit. Suihkuverhon hankin vielä, kunhan löydän sopivan.

Panelit uusittiin myös, mutta en raaskinut vielä maalata niitä valkoisiksi, uusi puu oli niin kauniin väristä. Maalaan ne sitten, kunhan alkavat tummua.

Ja sitten, saanko esitellä: eihän tämä olisi Hannin mökki, jollei siellä olisi jotain hieman hassua. Jostain syystä mummu ja pappa (=entiset asukkaat) olivat laittaneet vessanpöntön hieman erikoiseen paikkaan: heti oven suuhun. Multa kaverit kysyi, että kai sie laitat sen remontissa vähän parempaan paikkaan, mutta enpä laittanut. Osin sen vuoksi, että halusin tehdä kaiken mahdollisimman halvalla, joten en halunnut alkaa mitään ylimääräisiä putkien vetämisiä ja viemäröintejä tekemään. Ja toisekseen, pitäähän mun mökissä olla jotain hassua. Nyt pääsee aamulla helposti oksentamaan, senkun aukaisee vessan oven ja antaa palaa.

Lattiakaakelit valitsin tumman ruskeat, kaakelisaumatkin tummat. Viisastuneena entisistä valinnoista: vaaleat kaakelit ja etenkin vaaleat saumat näyttävät hyviltä. Aikansa.

Makkarinkin siivosin pölystä, ja laitoin vanhan ruusutaulun sängyn yläpuolelle. Sänkyyn tulee jossain vaiheessa valkoinen, koukeroinen metallipääty. Sitten joskus. Kelpaa tässä jo köllötellä ilman päätyäkin.

Taannoisen yöpöytäongelman ratkaisin tuomalla mökille ikivanhan tuolin, ja tilasin siihen tarratekstin täältä. Vielä ruskea-valko-ruudullinen vekkilamppu siihen tulee. Sitten kun sopiva, kohtuuhintainen  kävelee vastaani.

Viivikin tykkää makoilla mökillä. No, se nyt tykkää makoilla missä vaan, kunhan emäntä on näköpiirissä. (tälläkin hetkellä kuono varpaideni päällä)

(Viivi muuten on taas parturin tarpeessa, kuten huomaatte)

Lopuksi järkytän teitä vielä enemmän kuin vessanpöntölläni. Mummu jätti vessaan vanhan kattolamppunsa (tosin kaikkiin muihinkin huoneisiin, mutta ne lamput ovat nyt kaatopaikalla). Mutta tämä oli PAKKO säästää ja laittaa  takaisin kattoon .

Ihana rumilus