Huomennahan vasta on vapun aatto, ja silloin pitää valvoa. Mutta nyt ei nukuta yhtään, joten laitan taas muutaman kuvan.

Mökillä kupsehtiessani otin kuvan ensinnäkin tilkkupeitosta, joka on tehty niistä 50-60 vuotta vanhoista flanelleista, joista Susikairaankin lähti D:lle peitto. Leikkasin paitoja 20X20 sentin paloiksi, ja ompelin neliöt yhteen. Vielä reunukset ja tikkaus, ja peitto lähtee siskon vanhan sivustavedettävän sängyn päälle.

Salama haalisti värejä. Oli jo hämärää, kun sain neliöt valmiiksi.

Värit sointuvat yhteen, vaikka ne asetteli mihin järjestykseen tahansa. Koska se järjestely oli hauskinta, käytin siihen aikaa. Laittelin paloja sängyn päälle ja mallasin moneen keraan. Sitten tein numerolaput maalarinteipistä, ja laittelin laput paloihin, jotta ne pysyivät järjestyksessä. Oli mukavaa ommella pitkästä aikaa jotain yksinkertaista, nopeaa ja helppoa.

Viime sunnuntaina raivasin mökin takapihalla kasvavia haapoja (kai ne haapoja on?), ja sain jo kaunista mäntymetsää näkyviin. Vieläkin on varaa muutama runko kaataa. Loppui vain puhti kesken. Huomaako eron

ennen:

jälkeen:

Viikonloppuna tapasin sattumalta myös peltoni kyntäneen naapurin miehen, ja pyysin, että kun hän kerkiää ja laittelee omia peltojaan kylvökuntoon, kävisi samalla laittamassa munkin peltoni. Lupasi tulla.

Suoraan sanottuna mua vähän kauhistuttaa tämä iso peltoni. Olen ostanut ihan tavallisia linnunsiemeniä, ja aion kokeilla, itääkö ne (luulen tosin, että linnut popsii ne suihinsa), ja saisin kylvettyä tuon taka-alan täyteen auringonkukkaa. Etualalle aion vähitellen istuttaa omenapuita, luumupuita, ja laittaa sen nurmikolle. Keskelle peltoa laitan perunaa, salaatteja, yrttejä..

Muu on helppoa (ainakin teoriassa), mutta tuon perunapellon muuntaminen nurmikoksi arveluttaa. Kaikkeen muuhun on oppaita, mutta ei siihen. Multaa on PALJON, ja normaalistihan nurmikkoon laitetaan ruokamultaa vain 10-15 senttiä. Tuonne saapas uppoaa syvälle

Mökiltä en olisi millään malttanut lähteä pois, ja aina viimeksi on vielä tuvan ovelta käännyttävä katsomaan ja toivotettava mökille hyvää yötä

Huomenna iltapäivällä lähden ystävien mökille perinteisellä porukalla perinteiseen vapunviettoon. Ja vapunpäivänä perinteisesti podemme enemmän ja vähemmän  kankkusta. Katsomme, kuinka Hannin käy tänä vappuna.

Oikein mukavaa vappua kaikille! Olkaa te  ihmisiksi!

Lauantailisäys: otin eilen summanmutikassa pimeässä  mökiltä lähteissäni kuvan puuliiterin katosta, samanlainen katto näkyy aitassa, joka on liiterin vieressä. Tää on mun mielestä parasta vanhassa talossa: katossa näkyy jonkun tekemät ja laittamat päreet, melkein satavuotiaat ja edelleen ehjät ja kunnossa