1986467.jpg
Tällainen löytyi eilen puutarhakeinusta rennossa asennossa lepäilemässä, kun olin (vihdoin viimein) ottamassa pehmusteita varastoon . Kysymys kuuluukin, onko tämä hiiri a) talviunilla b) päivänokosilla c) sammunut vai d) kuollut? Mitä tuumaatte? Mie luulen että se on sammunut kovan juhlinnan jälkeen. Silmät on vähän raollaan, se on siis ihan pöllyssä vielä.

Tässä muuten Aijalle "kartta", eli malli eilisen postaukseni tilkkutyökuvioon, mongolialaiseen solmuun:
1986474.jpg
Nuo pikkuneliöt tehdään ns kaitaletekniikalla, ompelemalla (mun työssä 5cm leveitä) kaitaleita toisiinsa pitkiltä sivuiltaan. Siihen tarvitaan sekä kolmen värin, eli tumma-vaalea-tumma kaitaleet, sekä kahden värin kaitaleita. Kaitaleet leikataan (mun työssä) 5 senttiä leveiksi paloiksi kolmen värin kaitaleissa. Kahden värin 5 senttiä leveitä paloja  tarvitaan keskiosaan kolmen värin kaitaleen jatkeeksi, sekä leveämpänä ala- ja yläreunaan (pystysuora kuvio). Lisäksi tarvitaan yksiväristä tummaa kaitaletta yhdistämään keskipalat, sekä reunoille, ja vaaleaa kangasta yhdistämään oikean ja vasemman reunan palaset yhteen. Kulmissa on kaksi isoa neliötä. Ja tästä sepustuksesta ei ymmärrä kukaan mitään. (siis  ihan oikeasti, olen koulutukseltani opettaja..)Mutta kuva puhukoon puolestaan.

Kauheesti päässä olisi ideoita kaikennäköisiin käsitöihin. Joulu lähestyy, ehkä olisi purettava innostus joululahjojen tekemiseen. Taidankin aloittaa heti, että kutke vähän helpottaisi.