Läppäriharjoittelu jatkuu... Kaksoslikka löysi mulle ylimääräiset näppiksensä, ja niillä kirjoittelu sujui nopsemmin. Nyt näppiksistä taisi loppua patterit, kun ne ei toimikaan. Siispä näpyttelen läppärin näppäimillä. Tässä tahtoo osua kahteen kirjaimeen yhtä aikaa, kun tää on tällaista tasaista levyä koko tsydeemi.

Kuviakin laittelin jo. Sitä joutui Kaksoslikkakin hetken pohtimaan, kun meidän vanhassa koneessa oli eri .... öh... tuota... käyttöjärjestelmä?? Mutta ehkä varmaan osaan jatkossa ihan yksinkin. Ainakin osasin laittaa valmiit kuvat kansioista tänne.

Olen neulonut tytölle uuden, punaisen hupparitunikan, mutta sitä ei ole vielä sovitettu, ja lantiolta puuttuu nyöri. Kuvaan sen sitten, jos se näyttää hyvältä. Jos ei, unohtakaa koko tunika. Tässä se on keskeneräisenä, valeraskautuneen Viivin pesän pehmusteena. Viivi kiipesi mamman kassiin hautomaan.

Ennenvanhaan koulun käsityötunneilla nopeimmat saivat tehtäväkseen välikäsityön odotellessaan meitä hitaampia. Siis mie en tainnut koskaan ehtiä noihin välikäsitöihin saakka, olin ensin täysin tumpelo kutomaan ja ompelemaan, ja kun kädet alkoivat totella, ja käsityönumerokin nousi kiitettävään, olin niin tarkka ja huolellinen, että aikaa tuhraantui paljon. Nyt teen sitten välikäsitöitä, tässä sellainen. Tyttö halusi ison baskerin ja sai sen, toteutettuna Puro-langasta Novita-lehden 2009 syksy-lehdestä.

Eikä Kaksoslikasta kuvasarjaa saa, etteikö ainakin yhteen tule irvistys. Ei reikiä hampaissa, ei ole koskaan ollutkaan

Kuvien julkaisuun kysyin tytöltä luvan, ja hän sanoi että laita vaan, kaikki jo kuitenkin tunnistaa mut kadulla vastaan tullessaan

Nätti kuten äitinsäkin

Välikäsityön jälkeen aloitin ensimmäisen joulujutun, mutta tämän näette valmiina (jos tämä onnistuu,malli on vähän monimutkainen) vasta kun saaja on sen nähnyt.

Tähän tulee kohta mukaan neljäs ja viideskin kerä, joten sadattelu täällä käy ennenkuin kuvio valmistuu.

Mökillä kävin eilen. Piirsin kaavat omaan tunikaan ja leikkasin sen. Piti aloittaa ompeluakin, mutta tajusin, ettei mulla ole siellä kovikekangasta, joten piti jättää homma kesken.

Sen sijaan sain idean tuvan remppaamiseen - sitten joskus kun mulla on rahaa koossa - ja sain kaapit laiteltua järjestykseen ja yhden pulman ratkaistua. Tuvassahan on yhdessä nurkassa jääkaappi ja hella vierekkäin, mutta ei ollenkaan laskutilaa. Siihen olin jo aiemmin mittaillut mahtuvan kapean laatikoston jääkaapin ja hellan väliin, mutta siltikin varsinainen ruoanlaitto on hankalaa, kun ei ole paikkaa missä pilkkoa ja sössätä ruokien kanssa. Sitten keksin: pyörillä kulkeva aputaso, jonka voi tuoda ruoanlaiton ajaksi viereen, joko puuhellan tai sähköhellan luo. Loppu suunnittelu olikin sitten helppoa. Nyt puuttuu siis enää raha ja toteutus.

Sade taukosi. Nyt Viivi hihnaan ja pihalle, ennenkuin sade alkaa uudelleen. Menoksi siis!

edit: nyt nolottaisi, jos en olisi näin karaistunut itseni nolaaja. Noissa näppiksissä mitään pattereita oo... ite nyökytin päätä, kun Kaksoslikka vaihtoi mulle tähän toisen hiiren ja otti yhden piuhan pois, ja sanoi, että nyt lakkaa sitten näppikset toimimasta. Juu, juu, sanoo mamma ja hetken päästä takoo näppiksiä ja ihmettelee, että patteritko tästä on loppu. Melki-nolottaa