Kävin vasta tänään mökillä kokoontumisajojen jälkeen. Mitään ei olla rikottu, viiniä on jäljellä yksi kokonainen laatikko ja yksi pullo, sekä Liskonaisen raparperiviiniä vähäsen. Eihän me juotu just mitään virvokkeita

Naiset ei tietenkään kehdanneet tulla ilman tuliaisia. Stansta laittoikin omaan blogiinsa raporttia, ja sinne kuvan hienosta kukasta, jonka sain PP:lta ja MK:lta. Tänään mökille mennessäni se oli vähän kuivuudesta rupsahtanut, mutta virkosi onneksi nopeasti, kun upotin sen veteen. Kuvaa en älynnyt ottaa.

Mutta tällaisia ihanuuksia sain näiltä ihanilta vierailtani:

Stansta on käynyt ahkerasti kierrätyskeskuksessa. Sanoin, että sinne mua ei saa päästää. Saunaan naulakko peileineen, kirjottu liina (Stanstan äidin tekemä), kaksi pikkuenkeliä, melkein täysi rulla kaunista ruusutapettia, sekä -boordia. Kuvasta puuttuu kynttilä, joka poltettiin pihapöydässä loppuun.

Liskonainen toi omatekoista yrttiteetä. Miten musta tuntuu, että tässä on ajateltu vatsavaivaista keliaakikko-Hannia, jolla on astma ja vaihdevuodet . Mukaan oli tullut myös -liäisten kylälehti, jonka aion tutkia tarkkaan.

Tätä en ollut vielä avannut, musta lahjat kääreissään on niin ihania, ettei niitä tahdo raaskia avata. MK:lta kaunis muki, kullanvärinen kynttilä (pääsi makkarin kirjoituspöydälle) ja virkattu pikkuliina.

Amalia oli virkannut niin kauniin liinan, että piti tarkistaa, että teitkö sie tämän ihan itse. Tähän ei meikäläisen taidot ja kärsivällisyys riittäisi:

PP toi paitsi kortin takapuolella olevan enkeliheijastimen (en älynnyt kääntää korttia ja ottaa kuvaa), mökin henkeen sopivan avaimenperän, sekä hauskat sammakkokorvikset

Kameran kanssa touhottaessani unohdin, että osa tuliaisista otettiin jo käyttöön. Otin kuvan vielä unohtuneista jutuista. Stanstan ruusupurkki pääsi mökin sokerikupiksi, Liskonaisen kivi sai asianmukaisen pesu-valohoidon, se on nyt makkarissani, ja ruusukynttilä ehkä pääsee kellumaan veteen, mutta polttaa sitä ei raaski

Pyysin kaikki naisia tuomaan tullessaan kahvimukin, koska niitä ei Rauhalassa ole tarpeeksi. Mukin sai lähtiessään ottaa mukaansa, tai jättää mulle. Sain mukeja enemmän kuin vieraita olikaan.

Kiitos, ihanaiset!

Stansta kertoikin blogissaan Rauhalan kummituksesta, joka ilmestyi rahojaan laskemaan pihamaalle aamuyöllä. Luulen , että se oli Pappa. Olisikohan näin, että Pappa on vähän suivaantunut mulle, kun ostaessani mökkiä tein tarjouksen, ja Mummu olisi halunnut 2000 euroa enemmän. En suostunut maksamaan, ja Mummu taipui myymään mökin. Jospa se nyppii Pappaa, ja hän käy vihjailemassa, että pari tonnia puuttuu vielä Jos joku ei ole lukenut tarinaa, käykää ihmeessä Stanstan luona lukemassa.. Pappahan on käynyt kummittelemassa kamarissa, mutta sittemmin poistunut jonnekin. Ilmeisesti ei kauas vielä.

Niin Rauhalaan kuuluu ruma(t) autotalli ja jalasmökki, Stansta ihmetteli kovasti, etten muistanut mainita näistä. Tässä ne on.

Etualalla jalasmökki, takana autotalli, ja autotallirakennuksessa on myös varasto.

Luulen, että Pappa majailee tätänykyä jalasmökissä. Nimittäin mökin verhot on olleet aina kiinni. Kun  tein Papalle selväksi, että jos hän ei lakkaa häiriköimästä kamarissa, hän saa luvan lähteä, kamarin ilma puhdistui. Ja jalasmökin mökkiin päin olevan ikkunan verhot oli aukaistu . Laitoin ne uudelleen kiinni tänään. Möllöttäköön pimeässä.

Ensin ajattelin kaataa koko mökin, mutta sitten tulin toisiin ajatuksiin. Korjautan katon ja maalaan mökin mustikansiniseksi, ja sisäseinät jollain pastellisävyllä, ja sisustan tämän kesähuoneeksi ja vierasmajaksi. Sitten joskus.

Jalasmökistä kannoin jo aiemmin pienen pöydän saunakamariin. Se sopi sinne, kaverilta kahdella siiderillä ostamieni nojatuolien pariksi.

Jalasmökissä on myös täyspuinen pieni kaappi, jota olen katsellut "sillä silmällä". Saisikohan tästä maalaamalla ja vetonupilla tupaan kattila- patakaapin? Sanokaa ideoita ja mielipidettä.

Tökötin Minziltä viime syksynä saamaani Mökkikirjaa naisille, ja jätin sen näkyville, jotta kaikki voivat siihen kirjoittaa. Eikä muut muistaneet, kuin Liskis ja Stansta ennen lähtöään. Lisäsin sitten muiden naisten nimet sivulle.

"Tulemme uudelleen, jos saamme luvan". Saatte, Saatte!!

Edit: Minz tuolla antoi idean: jalasmökin voi laudoittaa uudelleen. Jes, kiitos vinkistä! Alankin tutkailla tätä vaihtoehtoa.