No niin, Hanni on toipunut ja valmis yrittämään uudella vuodatuksella pelaamista. Cool

Ensinnä kysymyksiä viisaammille:

Kun haluaisin vastata saamaani haasteeseen, ja siinä sivussa linkittää osoitteet, joista haasteet tulivat, sekä linkittää myös haasteen säännöt eteenpäin viemiseksi, se ei taida  onnistua, kun esikatselu ei toimi? Koska olen aiemmin toiminut seuraavasti:

Olen saanut haasteen Leenuliinilta (tässä kohtaa laittaisin tekstin alun esikateluun, kävisin nappaamassa Leenuliinin blogiosoitteen ja palaisin takaisin, poistaisin esikatselun ja linkittäisin hakemani osoitteen, mutta esikatselu ei toimi...) sekä myös Mimosalta (tässä kohtaa toistaisin ensimmäisten sulkeiden kohdat ja linkittäisin Mimosan), ja kerronkin siis viisi sattumanvaraista juttua itsestäni blaablaablaa, sitten kertoisin nuo kohdat 1-2-3-4-5, ja linkittäisin haasteen ohjeet eteenpäin edelleen laittamalla tekstin esikatseluun ja hakemalla haasteen säännöt ja linkittäisin nekin. Plus niiden osoitteet, jotka kenties haastan mukaan tähän. Eli pitäisi pomppia hakemaan monta osoitetta, mutta miten, kun tämä teksti hukkuu, jos lähden täältä kesken kirjoittamisen muualle? Oonks mie tyhmä, vai eikö se vaan onnistu muiltakaan ennenkuin esikatselu alkaa toimia?

Sitten mie harjoittelen kuvan lisäämistä. Kävisköhän se helposti?

Nää mun Kaksoset on keksineet sellaisen kivan jutun, että kun omien huoneiden sotku alkaa ryöstäytyä valloilleen, voi tavaroita alkaa pikkuhiljaa hilata kohti olkkaria ja olkkarin pöytää. Tähän osallistuu myös vävykokelas, joka tuo läppärinsä olkkariin yksinkertaisesti sen vuoksi, että likan  sinänsä isonkokoisella pöydällä ei ole läppärin mentävää koloa. Se on täynnä koulusälää, lautasia, mukeja, kyniä, meikkivälineitä.. Siispä mammalta menee hermoHuuto. Nimittäin se sotku sitten levittäytyy pikkuhiljaa olkkariin, pöydälle, kirjahyllyyn, tietokonepöydälle.

Nyt on menossa kokeilu - toivottavasti Kaksoslikka ei lue tätä. Silitin valkoisen liinan olkkarin pöydälle ja toin siihen kaverilta saamani atsalean koristukseksi. Eikö tällainen näky saa miettimään, voiko sälää, laseja, kaakaomukeja, läppäriä, cd-levyjä laittaa puhtaanvalkoisen liinan päälle?Noin, kuva tuli ainakin siihen näkyviin, helposti ja vanhoilla konsteilla.

Sitten vielä vähän toisesta sotkupytystä, Elli-kissasta. Elli on sellainen hienoperse, ettei voisi mennä ulos pakkaseen pissalle, mutta ei ikänsä ulkokissana eläneenä ymmärrä mitään hiekkalaatikosta. Niinpä rouva on ratkaissut homman yksinkertaisesti: kuseskellaan sinne, mihin kohtaa on helppo kusaista. Kun se kerran kusi sänkyyni tuijottaen minua koko kusemisen ajan silmiin !!! sillä oli todella hengenlähtö lähellä! Se oli vain liian nopea, enkä saanut sitä kiinni.

Koristetyynyn päälle on helppoa myös lirauttaa, ja sitten suurieleisesti peittää jätöksensä. Sitten se keksi olkkarin nojatuolin. Tuoli oli vanha, mutta ihan kelpotuoli sekä kuntonsa että ulkonäkönsä puolesta. Mutta Ellin mielestä se oli oiva huussi, joten tuoli meni pilalle ja vein sen kaatopaikalle ennen joulua. Ja tadaa!! Olen tilannut uuden nojatuolin tilalle ( juu, tähän ois kiva linkittää, millaisen tuolin.. edit1 kokeilin, mutta katsotaan, toimiiko se, kun en voi esikatsella Tukittu), ja siihen ei auta kyllä Ellin kusaista, tai ihan oikeasti se kissa pääsee kissojen taivaaseen! Ostin jo 34 eurolla sellaista karkotetta, jota suihkin tuoliin heti kun sen saan.

Edit2: sain sen sivun linkitettyä, ostin siis nojatuolin "Kaisa" ruskeapunaisena

Ongelmia tuolin maksamiseen (plussakorttialennuksen jälkeen 370€) saattaa ilmaantua. Nimittäin kerroin aiemmin syksyllä (linkitys juttuun, prkl!), että sain vaikeuksien jälkeen itselleni sohvan, josta en ole maksanut yhtään osamaksuerää. Sehän ei liene mun ongelmani, eihän? Mutta mulla ei ole tuota 370 euroa, ja saisin tuoliin 10 kk korotonta maksuaikaa. Mutta jospa anoessani toiseen kertaan Aktiivirahakorttia, paljastuu että koneella on jo tietoni eri huonekalukaupasta, josta niitä ei ole laitettu eteenpäin? Mie niin haluaisin saada tuon 900 euron sohvan käsirahan hinnalla korvaukseksi huonosta kohtelusta ja asiakaspalvelusta.

Onneksi siskoni (se ahne, mutta nykyään oikein kultainen) lupasi lainata tuolirahan jos niin haluan, ja maksan sen 10 kuukaudessa korottomana takaisin. Ei pöllömpi sisko mulla.

Elli kyllä leikkii jo nyt henkensä kanssa. Se on nimittäin vallannut sohvani selkänojan takana olevan leveän kaistaleen nukkumapaikakseen, ja saas vaan nähdä, keksiikö se jonain päivänä, että se toimii myös sisävessana, ja kusaisee uuteen sohvaani. Sieltä se löytyi tänäkin aamuna reporankana.Pitää kai ottaa karkote käyttöön jo sohvaan, varmuuden vuoksi ja Ellin hengen säästämiseksi.

Lisäys: En mie löydä täältä myöskään kohtaa, johon voisi kirjoittaa etsimänsä blogin nimen, jonka osoitetta ei ole tiedossa. Jos joku vaikkapa muistaa, että olen "Hanni-55", muttei muuta, miten mut löytää? Tai mie jonkun blogin, jonka osoitetta mulla ei ole. Entisessä vuodatuksessa oli kenttä, mihin sai syöttää nimen ja blogi löytyi - muidenkin kuin vuodatuksen blogit. Pitääkö googlata?

Edit: Kaksoslikka pääsi koulusta aikaisin, opettajat on kaatuneet sairaina petiin. Sama pöytä klo 12.15: