Eilen oltiin Viivin kanssa pari tuntia metsässä. Suppiksia metsästettiin, ja saatiin kaupan päälle liikuntaa ja metsäterapiaa. Viivi sai sellaisen juoksu-metsähepulin, että sitä ei nauramatta katsellut. Oikeastaan Viivi on oppinut vasta nyt nauttimaan metsässä vapaana kirmailusta, arka kun pohjimmiltaan on.

Suuri osa suppiksista oli vielä aika pieniä, tai sitten joku oli kulkenut samat reitit ja napsinut isoimmat koriinsa. Mutta saatiin juuri sopiva määrä kerralla putsattavaksi (en tykkää yhtään siitä puuhasta).

Heittelin sienet suoraan teflonpannulle ja haihdutin nesteet pois. Määrä pienenikin siten aika pieneksi. Nyt ne odottaa jääkaapissa pakkaseen pääsyä. Ja taidan osasta tehdä sienipiirakan.

Mitäs muuta? ...

Putkimies ilahdutti yllättävän pienellä laskulla. Ja MK  ilahdutti auttamalla mua löytämään miehen asentamaan uuden puukiukaan mökille. Vanhastahan on tulipesä halki ja nuohooja varoitteli siitä jo vuosi sitten . Tosin sanoi, että hänen on virkansa puolesta mua varoitettava, mutta saunomisesta tuskin on vaaraa, kun ei sen pahemmasta ole kyse. Mutta kiuas on vanha ja loppuunelänyt, joten saan avaimet-käteen-toimituksella uuden, kunhan käyn sen valkkaamassa rautakaupasta. Ehkä joudun itse sen maksamaan, mies ei puhunut siitä mitään.. Tänään on varmaan hyvä kiukaanostopäivä, luulen.

Viime viikonloppuna oli Hesassa aika mielenkiintoisessa tilaisuudessa loppuunmyydyssä Finlandiatalossa. Täytyy sanoa, että aika vaikuttava nainen tuo Lisa Williams. TV-ohjelmassa vielä voikin huijata ja laittaa näyttelijöitä asialle, mutta tuolla kyllä kaikki oli aitoa.

Tilaisuuden jälkeen päätettiin siskon kanssa käydä drinkillä jossain. Kahden baarin ovelta palattiin takaisin: täällä on kamalasti ihmisiä ja meteliä.... hypättiin metroon, mentiin siskon luo ja juotiin runsain mitoin viiniä ja konjakkia . Niin ja suolapalaakin sitten, kun kaivoin itse jääkaappia ja löysin siskon sinne varaamat juustot ja muut vermeet. Sisko unohti varanneensa meille kaikkea hyvää syötävää. Mutta kun ne lopulta löytyi, niin taas joimme viiniä palanpainikkeeksi

Eikä edes aamulla huonoa oloa, ei minkäänlaista oloa. Noinkohan oisin oppinut 55-vuotiaana rajani

Jatkuu iltapäivällä:

Jatketaan nyt vähän vielä, kun otin pari kuvaa (tasokasta).

Suppilovahverot on pakkasessa, ja yksi osa piirakaksi jalostettu. Tuli muuten tosi hyvää piirakkaa, gluteenittomalla tattaripohjalla. Nam!

Kukahan siitä on jo ehtinyt palasen syödä. No, varmaan joku jolla oli tosi nälkä, varmaankin jonkun lounas.

Kävin perjantaina Fidassa, lähetystyön kirpparilla penkomassa, vaikka ei ollut rahaakaan mukana. Pari juttua jäi kaivelemaan, ja niinpä mun oli lauantaina mentävä ostaan ne vaivaamaan jääneet. Nimittäin laukku, joka on juuri sopivan iso viikonlopun yli kestävään reissuun. Mahtuu yöpuku, kosmetiikkalaukku (hah, ette kai tosissanne kuvittele, että mulla sellainen olisi), ja muu sälä.

Anteeksi kuvan asettelu ja sommittelu..

Sitten tämä lasipurkki, jota en ensin meinannut ostaa ollenkaan. Mutta sain vision, että tämä on täynnä pastellinsävyisiä vaahtokarkkeja. Pakkohan on kokeilla, näyttääkö ne purkissa visioni kaltaisilta.

Lisäksi ostin pari kirjaa äidille 0,80 euron kappalehintaan.

Minzille vielä kuva kärpäspyydyspullosta. En ole tätä testannut banaanikärpäsiin, koska jostain syystä niitä ei tänä vuonna ollut. Mutta kaipa se tepsii niihin samoin kuin normikärpäsiinkin. Pullon pohjalle laitetaan mehua ja pullo roikkumaan ikkunaan. Näitä myy Indiska.

Lisätty illalla piirakkaohje:

Oikeastaan taas sovelsin ohjetta niin, että alkuperäinen ohje muuttui jonkin verran. Otin pohjan ohjeen toisen piirakan ohjeesta. Ei ollut smetanaa, laitoin puoli purkkia ranskankermaa. Ei ollut ruohosipulia. Jätin pois. Sipulikin oli salottisipulia, kun ei ollut tavallista. Mutta tällainen on alkuperäinen ohje kirjasta Hapanleivästä sacherkakkuun:

Suppilovahveropiirakka:

POHJA:

100 gr margariinia

1 muna

1 rkl vettä

1/2 tl suolaa

1 dl tattarihiutaleita

1 1/2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Sekoita pehmeään margariiniin muna ja vesi. Lisää hiutaleet ja jauhot. Painele taikina voidellut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:

2 sipulia

2 rkl öljyä

n 1 litra suppilovahveroita

2 dl juustoraastetta

1/2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 dl hienonnettua ruohosipuia

2 munaa

1 prk (120gr) smetanaa

1 dl maitoa

Hienonna sipulit ja kuullota paistinpannussa voissa tai margariinissa. Anna jäähtyä

Kiehauta hienonnetut suppilovahverot pannulla omassa nesteessään

Sekoita sipulit, sienet, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita munat smetana ja maito keskenään. Kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakkaa 225 asteessa noin 25 minuuttia.