Kirvesmieheni on oikea Löytö. Oikea Aarre. Ja kaiken lisäksi entuudestaan tuttu, joten hinnoista on päästy niin hyvään sopimukseen, että olin siitäkin aivan äimistynyt. En edes kehtaa sanoa, millainen urakkapalkka on sovittu jaettavaksi kahden kirvesmiehen ja putkimiehen kesken. Mutta halvalla tekevät; sanoivat että tekevät sellaisen Hannelelle edullisen urakan Sopii oikein hyvin.

Ennen matkaa liimasin ripsivärit ja luomivärit paikoilleen, ja kävin lonksuttamassa silmiä parkettiliikkeessä. Sain korkkimaton hinnan putoamaan 56:sta eurosta 33: n euroon / neliö. Kirvesmieskin kysyi, että miten se on mahdollista. Lupasin käydä ostoksilla hänenkin puolestaan

Olen antanut  Tapanille avaimet mökille ja luvan tehdä lattiat ja suihkurempan ihan oman aikataulunsa mukaan, silloin kun muilta töiltään ehtii. Sunnuntaina, matkan jälkeen kävin mökillä, eikä siellä ollut vielä tapahtunut mitään, mutta tiistaina Tapani soitti, että lattiat on paikoillaan, ja ne on HE-LE-VE-TIN hyvännäköiset. Eilen aamupäivällä menin katsomaan, ja seisoin varmaan varttitunnin oven pielessä ihastelemassa. Lattiat on muuten helevetin hyvännäköiset.

Seuraavaksi on vuorossa suihkun ja vessan remppa. Huomasin juuri, että mulla ei taida olla yhtään kuvaa siitä vanhasta versiosta. Suihku ja wc on kokonaan paneloitu tummalla mäntypanelilla, ja lattiassa muovimatto. Halusin, että paneli puretaan suihkusta ja tarkistetaan, mitä sen alta löytyy. Tapsa sen sijaan sanoi, että puretaan kaikki seinät, vaikka vain suihkuosa ja lattia kaakeloidaan. Koska urakkasumma oli sovittu, sanoin että anna mennä vaan, pura ja rakenna niin paljon kuin lystäät. Eilen puolen päivän aikoihin Tapsa tuli mökille ja sanoi aloittavansa suihkun rempan. Kaakelit olen jo valinnut ja tilannut, ensi viikon alussa ne pitäisi tulla.

Tänään ajattelin mennä mökille lämmittämään ja vähän ompelemaan. Ei tullut mieleenkään, että Tapsa olisi siellä yksin ehtinyt vajaan kahden työpäivän aikana saada mitään vielä tehtyä.

Eteisessä tuli vastaan vessanpönttö, suihku ja kaikki vessan vesiputket. Avasin tuvan oven:

Sitten kurkkasin muihin huoneisiin, niihin joihin juuri laitettiin lattiat:

ja

Tässä alemmassa kuvassa näkyy helevetin hienot ja halvat korkkilattiat. ((lattialistat puuttuu, nekin olen käynyt jo valitsemassa valmiiksi) Olen tyytyväinen!

Suihkun ovella hurisi kuivauslaite, ja en ollut uskoa silmiäni kun kurkkasin sinne: kaikki seinät on purettu, pohjatyöt tehty sekä seiniin että lattioihin ,ja kuivaus käynnissä.

En tiedä, onko eristeet vanhat vai Tapsan laittamat, mutta hyväkuntoiset kyllä.

Suihkunurkkaus on kaakelointia vailla valmis vesieristeineen.

Tämä oli ilahduttavin näky: melkein 100-vuotias hirsiseinä tuli näkyville, ja aivan virheetöntä ja lahoamatonta hirttä näkyvillä.

Hieno tästä tulee! Loputkin epäröinnit alkavat kadota.

Eilen kävin pitkästä aikaa kirpparilla, sekä katsastin tähän meidän kylälle perustetun uuden antiikkikirppiksen. Kaupungin kirpparilta oli pakko ostaa tämä, vaikka olikin rikki ja ylihintainen. Rakastan niin vanhoja, kansakouluajat mieleen tuovia helmitauluja. Tämä pääsee varmaan mökille johonkin seinään koristeeksi.

Uudessa kylän antiikkiliikkeessä oli hirveän mielenkiintoista tavaraa ja sain kurkistaa takahuoneeseenkin. Toistaiseksi (korostan tätä sanaa toistaiseksi) ei löytynyt muuta kuin vanha pärekoppa, jota olin etsinyt puukopaksi, sekä valkoinen hylly, jonka aion laittaa  tuvan maustehyllyksi, kunhan ensin vähän kunnostan sitä. Nuo pitsit kahden hyllyn reunasta revin pois ensimmäiseksi, ne on muovia.

Pää pursuilee. Hyvä kun pursuilee. Terveisin innosta tärisevä Hanninne