Aivan ihana olotila: olen alkanut stressaavan ajanjakson jälkeen nukkua ensimmäistä kertaa. Ensimmäistä kertaa koko tämän vuoden aikana nukun normaalisti, kylläkin heräillen yöllä, mutta nukahtaen uudelleen. Nyt meillä siis kaikki nukkuvat yönsä. Jaksaa paljon paremmin.

Kun nukkuu, jaksaa vaikka lähteä mustikkaan. Harmi vain, että olen pattitilanteessa sikäli, etten voi olla metsässä kauaa kerrallaan. Pujo on alkanut kukkia, mun pahin allergian aiheuttajani, ja kestän olla metsässä vain sen aikaa, että kerään viisi litraa kerrallaan. Mutta kyllä siitäkin kertyy pakkaseen kun päivittäin ramppaa metsässä. Ratkaisuhan olisi ottaa lääkettä päivittäin, mutta sitten olisin niin väsynyt, etten jaksaisi mennä metsään. Niin että ratkaisen pattitilanteen säännöstelemällä marjastustani ja pätkimällä sen osiin.

Kun astun mökin takaovesta ulos ja kävelen noin kuusi askelta, olen mustikkametsässäni.

Eilen poimin pieneltä alalta maakellarin takaa ämpärini täyteen isoja mustikoita.

Vielä pari mustikkareissua, ja sitten kiireesti viinimarjojen kimppuun. Niitä on tosi paljon tänä vuonna. Ja inhoan niiden poimimista Missä on kaikki räksät tänä vuonna?

Huomenna mökille tulee putkimies kartottaan vesiongelmaa. Voi kun saisin siellä vedet pelaamaan, nyt en uskalla enää laskea vettä siellä ollenkaan, vesipumppu hakkaa hulluna yrittäessään pumpata ja paisuntasäiliön viisari menee ylikierroksia. Peukuttakaa, että putkimies saisi uuden paisuntasäiliön ja putket asennettua, vaikka tupaan ei ihan vielä muuta remppaa tulekaan. Päästäisiin suunnittelemaan kesän kokoontumisajoja