Piipahdin kotikotona, kun Kaksosjätkä lainasi autoa työpäiväksi, ja heitin sen jälkeen jätkän kotiinsa. Kohta lähden takaisin möksälle.

Yöllä alkaneesta migreenistä (däm!) huolimatta siivosin mökin tänään juhannusta varten. Siellä on matot tuuletettu, lattiat imuroitu ja pesty, pölyt pyyhitty. Ja mikä tärkeintä, jääkaappi on täynnä RUOKAA! Sisko tulee huomenna (tervetuloa vaan!) ja tuo toivottavasti vähän palan painiketta mukanaan wink. Toivon mukaan A-kaupasta viiniä..

Kävin torilla hakemassa viiden pelargonian tarjoussatsin. Nyt mulla on kahta eri väriä pelakuita, osa on tuvan ikkunalla, ja nämä vaaleanpunaiset jätin ulos. Saan ne varmaan taas talven yli kestämään tuvassa, ja jos keväällä otan pistokkaita, olen kohta omavarainen.

Kaivelin autotallia, ja löysin mm kaksi muovikassillista kankaansilppua (?) leikattuja ja kerittyjä muovipussikuteita, ruosteista rautalankaa, ruosteisia työkaluja... olenhan mie siellä kolunnut papan jäämistöjä ennenkin toiveissa löytää jotain oikeasti vanhaa ja kiinnostavaa, mutta ei siellä ole kuin romua. Mie päätin käyttää sitten romua, ja istutin pelargoniat ruosteisista työkaluista tyhjentämääni vanhaan lastulevyiseen lipaston laatikkoon. Mitähän pappa tähän sanoisi:

 
Saunan edessä on ikivanha, puolimätä penkki, jonka toissakesänä kaivoin ison puukasan alta. Laitoin laatikon pelargoneineen penkille, ja keräsin siihen kaikkea muutakin sälää. Toin myös kovaonnisen linnunpöntön siihen, ehkä on parempi, että pönttöön ei tänä kesänä enää kukaan yritäkään pesää rakentaa.
Vaan nyt mie toivotan kaikille oikein leppoisaa juhannusta, kerään kamppeeni ja lähden möksälle. Siellä on möksähtänyt Viivi odottamassa. Se on kiukutellut kaksi päivää, lakannut syömästä ja lenkkeilemästä, senkun huokailee ja mulkoilee mua vihaisesti. Käytiin trimmaajalla. Pari-kolme päivää sitä taas kestää, sitten se kyllästyy mykkäkouluunsa ja on taas iloinen, oma itsensä. Terveisiä lähetti ja pyysi hieman myötätuntoa teiltä.