Pitää vielä jatkaa sairasteemaa.

Tänään hain (ihan itse!) lääkkeet apteekista. Oli vähän riskaabelia tietenkin autolla lähteä, mutta en raaskinut hälyttää kaksosia kotiin taas mammaa passaamaan, joten otin riskin ja menin 5 kilometrin päässä olevan kirkonkylän apteekkiin.

Sain antibiootit, inhalaattorin ja astmalääkkeen, jota otetaan ensimmäisenä päivänä kuusi tablettia, toisena viisi jne. Luin tämän lääkkeen haittavaikutukset:

infektion oireiden peittyminen, piilevien infektioiden aktivoituminen, elimistön puolustuskyvyn heikkenemisestä johtuvat infektiot, yliherkkyysreaktiot, mukaan lukien vakava yliherkkyysreaktio (anafylaksi), johon voi liittyä sokki, sydämenpysähdys, keuhkoputkien supistelu, Cushingin tautia muistuttavien oireiden (mm painonnousu, kasvojen pyöristyminen, rasvan kertyminen niskaan, lihasheikkous, ihon haurastuminen) kehittyminen ja muita hormonitoiminnan häiriöitä, natriumin ja nesteen kertyminen elimistöön, kaliumin puutteesta johtuva veren liiallinen emäksisyys, sokerien sietokyvyn heikkeneminen, piilevän diabetes mellituksen puhkeaminen, insuliinin tai suun kautta otettavien diabeteslääkkeiden tarpeen lisääntyminen diabeetikoille, psyyken häiriöt, kallonsisäisen paineen kohoaminen, kouristuskohtaukset, kaihi, silmien ulospullistuminen, sydämen vajaatoiminta, sydänkohtauksesta johtuva sydänlihaksen repeytymä, sydämen rytmihäiriö, kohonnut verenpaine, verenpaineen liiallinen aleneminen, verenpurkaumat, pitkäkestoinen hikka, mahalaukun ja pohjukaissuolen haava, joka saattaa puhjeta ja vuotaa, mahalaukun verenvuoto, haimatulehdus, ruokatorvitulehdus, suolen puhkeama, mustelmat, ihon oheneminen ja haurastuminen, steroidien aiheuttama lihassairaus, lihasheikkous, luukato, kuolio, kuukautiskierron epäsäännöllisyys, haavan paranemisen heikkeneminen, kasvun hidastuminen lapsilla.

                                                                      

Ei tuossa luettelossa muuta hämmentävää ollut, mutta kuka nyt ottaa pitkäkestoisen hikan riskin?

Kertokaahan mulle vielä, viisaat, miten saan kukkansa pudottaneen orkidean joskus kukkimaan uudelleen. Mitä sille yleensä nyt pitää tehdä, kun se lepää välillä?

Ja kertokaa mitä mieltä olette mun pähkähullusta ajatuksesta: mökin pikkukamarin ikkunan näkymä on ruma, ja sen kimppuun hyökkään heti keväällä. Siinä on risukkoa, kuivia, pystyyn kuolleita pihlajia jne. Ja kaiken tämän takaa näkyy maakellarin peltinen kato. Mitähän siitä tulisi, jos sivelisi sen katon piimällä ja laittaisi päälle sammalta? Älkää naurako, tää idea syntyi 39 asteen kuumehuuruissa.

                                               -----------------------------------------

P.S. Rauhoituksena kaikille: en aio ottaa noista lääkkeistä ainuttakaan, saati popsia niitä montaa päivässä. Yskin mieluummin ja vedän inhalaattorista jauhetta ja astmapiipusta suihketta. Antibiootit hoitakoot loput.