Facebookissa pyydettiin jakamaan seuraava avunpyyntö. Tottakai nämä kuuluu jakaa. Ja tämäkin herätti minussa paljon kysymyksiä ja ajatuksia:

"IP on 14-vuotias poika jota ammuttiin kuusi kertaa. Ampuja oli hänen isäpuolensa. Poika suojasi 2-vuotiasta pikkusiskoaan, jonka isäpuoli oli r. Pieni tyttö ei vahingoittunut, kiitos hänen urhean veljensä. Heidän äitinsä oli töissä, kun kaikki tämä tapahtui. Nyt nuori mies taistelee elämästään, mutta lääkärit sanovat: hän ei selviä, jos ei saa operaatiota, joka on erittäin kallis. Äidin rahat eivät riitä maksamaan sitä. Kaikki Facebook yhtiöt ovat hyväksyneet tarjouksen, joka lahjoittaa 45 senttiä joka kerta, kun joku levittää tätä viestiä. Joten kopioi ja liitä tämä seinällesi, jotta voimme yhdessä auttaa pelastamaan tämän pojan elämän"

Ajatukset, joita tämä vetoomus herätti:

- poikaa ammuttiin aika monta kertaa. Kuudella laukauksella olisi jo pitänyt osua. Kävikö vaan mieletön mäihä, vai oliko isäpuoli r juovuksissa / heikkonäköinen ?

- miten poika suojasi 2-vuotiasta pikkusiskoaan? Seisoi äksänä edessä? Olipa onni, että suojaus onnistui. Mahtoi IP olla isonkokoinen ikäisekseen.

-mihin se r sitten meni, kun oli ampunut? Onko se otettu kiinni?

- kuka on IP? Kuka hänen isäpuolensa r ? Vai oliko r ollenkaan lyhennys nimestä? Mitä tarkoitti "..jonka isäpuoli oli r ? Jollei se ollut nimi, niin tarkoitetaanko, että isäpuoli oli roteva? rakastunut? rakastettu? ryöväri?

- mitä ovat fb-yhtiöt, jotka maksavat pojan leikkauksen? Miksi ihmisten pitää jakaa tuota, eikö ne yhtiöt voi vaan pistää rahat menemään sairaalaan, ennenkuin jätkä delaa?

- ehtiikö ajoissa tulla 45 sentin tykkäyksiä tarpeeksi, jotta operaatio voidaan suorittaa?

- miksi juuri 45 senttiä / jako? Eikö 50 senttiä olisi mukavampi, pyöreä summa?

- missä poika on nyt? Jossain Suomen sairaalassa odottamassa, että kirurgit pääsevät irrottelemaan hauleja tyypistä? Vai Amerikassa? Saksassa? Ei, kyllä mua nyt alkaa epäilyttää tarinan todenmukaisuus.

- mistä ne yhtiöt tietää, minne rahat pitää osoittaa?

- jos se jätkä haavoittui kuolettavasti, niin miten pystyy odottamaan, kunnes fb-kansa on saanut rahat kasaan?

- jos se ehtii kuolla ennenkuin rahat menee sairaalalle, mihin ne rahat sitten joutuu?

Ei sillä, ettenkö tätäkin uskoisi todeksi. Mutta kysymyksiä se herätti paljon. Mutta tottakai tämä pitää jakaa. Yhdessä koko fb-kansan kanssa hyvän asian puolesta.