Noin väitti mun ex-anoppini ainakaan Esikoiselle ja Tokaksvanhimmalle, ja päästeli kaasujaan estoitta. Pojat uskoivat.

Samaan kategoriaan kuuluu Wiisaiden Päättäjien mielestä myös se , nyt virallisesti todettu tosiasia, että yli 68-vuotiaiden kakka ei saastuta. Nuorempien kyllä, ja niinpä Wiisaat Päättäjät laativat lain, jonka mukaan meidän, alle 68-vuotiaiden, joilla on koti tai vapaa-ajan asunto haja-asutusalueella, pitää investoida omista pusseistamme tonneja kakan ja pissan leviämisen estämiseksi pohjaveteen, järviin ja Itämereen.

Aikarajaa siirretään koko ajan eteenpäin. Ja mie aion olla jästipää, ja odotan kunnes a) päättäjät tulevat järkiinsä, ja keskittyvät estämään vesien saastumisen siellä, missä todella saastutetaan b) puhdistulaitteet halpenevat ja kehittyvät niin, että niitä voi tavallinen pulliainen hankkia, ja että ne tosiaan toimivat ja ovat hintansa arvoiset c) että joku tulee koputtamaan mökin ovelle ja kysymään, että aionko toimia ollenkaan tässä asiassa, tai d) aikarajaa on siirretty tarpeeksi, ja olen sen ikäinen, että voin paskoa saasteettomasti myös mökillä.

                                                            --------------------------------------------------------------------------------------------

Olen parina päivänä ollut mökillä ompelemassa. Siirsin tuvan kesäverhot papan kammariin,ja toiset ompeluhuoneeseen. Papan kammarissa mua häiritsee illalla se, että en saa verhoa ikkunan suojaksi. Vaikka avaan rullankin, se ei ylety peittämään koko ikkunaa. Haluan pitää verhot kiinni telkkaria katsellessani, vaikka tuskin mua kukaan sieltä ikkunan takaa kurkkii. Siispä ostin Eurokankaasta metrin kaunista pitsikangasta ja vuorasin verhot vanhalla valkoisella kankaallani, jonka löysin verhovarastostani, ja sain ikkunaan vuorilliset salusiinit.

Kankaasta tulee vielä toisetkin salusiinit ompeluhuoneeseen, joten yhdeksällä eurolla sain ihan mukavan näkösuojan. Ompeluhuoneeseen ompelin verhot jo valmiiksi, mutta en jaksanut tapella tuon vaijerin kanssa toiseen kertaan. Mulla ei ole kunnon välinettä, millä katkaista vaijerin metalli sopivan mittaiseksi. Tarttis ostaa sivuleikkurit, vai mitkänenytolikaan...

Valokuva ei näytä pitsin kauneutta (vika tietenkin kamerassa, ei kuvaajassa..). Se on hieman kohokuvioista, ruusuja tietenkin.

Ja kaikille, jotka ihmettelevät ikkunasta näkyvää kantoa kerron, että siinä kasvoi korkea, kuivunut kataja. Yritin katkaista pokasahallani sitä juuresta. Monesta kohtaa. Pidin hermotauon ja jatkoin. Lopulta kataja sai työvoiton, se oli liian sitkeää. Aloin napsia sitä poikki ylhäältä alaspäin, ja sainkin siitä latvan ja osan runkoa pätkittyä. Mutta tuo kanto jäi, en mahda sille mitään. Lahotkoon ja mädätköön siihen. Toistaiseksi se toimii satunnaisten ohikulkijoiden viihdyttäjänä, kun he katselevat katajanjämää, ja ihmettelevät, mitä tuossa on yritetty

      ----------------------------------------------------------------------------------------------

Onko kukaan yrittänyt ommella "uudistuneen" Käsityökerholehden kaavoilla? Mie selailin lehteä, ja huomasin, että mallit olivat muuttuneet viime vuosien jälkeen ihan mukaviksi, ommeltaviksi. Mun mielestä se oli välillä ihan mitääntekemätön lehti. Mutta löysin monta mallia lehdestä ja ostin irtonumeron.

Ostin ruutukangasta tunikapaitaan, piirsin huolella kaavat, leikkasin ja merkkasin kaikki kohdistusmerkit paikoilleen. Olen elämäni aikana ommellut melko monta vaatetta, joten ihan pelkästä osaamisen puutteesta ei voi syyttää. Siispä syytän kaavoja ja kaavoittajaa.

Malli on helpon ja yksinkertaisen näköinen, kaavat ihan selkokieltä, tällaisenhan ompelee parissa päivässä.

Paitsi että nappilista oli ihan outo. Se oli venytetty noin 9 senttiä halkion alapuolelle, ties mistä syystä. Oli vaikea ommella, enkä tajunnut lyhentää sitä loppumaan halkion alareunaan, kuten normaalisti tehdään. Selvitin sen jotenkuten.

Sitten varsinainen kummallisuus: kauluksen reuna, joka kiinnitetään tunikaan, oli takaosastaan aivan liian lyhyt. Piti jopa vähän rypyttää (!) takakappaletta, jotta kaulus ylettyi pääntiehen. Rypytystä ei juurikaan huomaa, mutta harmittaa silti. Kangas oli leikattu täsmälleen kaavan mukaan ja kaava piirretty tarkasti.

Ja seuraavaksi hihan istutus. Laitoin kankaat vastakkain kohdistusmerkkien mukaan. Kainalossa kangas asettui oikein, mutta hiha oli aivan liian iso hiha-aukkoon. Kyseessä ei ole rypytettävä hiha, vaan sen pitäisi asettua oikein rypyttämättä. Näin paljon jää olkapäälle ylimääräistä, vaikka syötin kangasta. Rypytyslankahan tuohon pitää laittaa, mutta ärsyttää tapella tuollaisen kanssa, kun kaava on ihan perseestä. Tai no, ehkä ei ihan sieltä.

Kankaan reunakin on jo ihan rispaantunut venyttämisestä ja mallailusta. Ja se muuten jäi just tuohon kohtaan, kun heitin kankaat helvettiin, hyppäsin autoon ja tulin kotiin.

Ai että mua nyppii toi deittimainos, joka tulee alareunaan joka hiiren klikkauksella, ja se pitää poistaa sata kertaa yhden Vuodatuksessa vierailun ajaksi. Voi perse sitäkin

Edit: Lupaan korjata tuon verhonauhan repsottamasta tuolta yläosasta. Alkoi häiritä silmää, vaikka paikan päällä en sitä huomannutkaan