Ennenkuin kirjoitan varsinaisen otsikon alle, täytyy muistaa laittaa näkyville palkinto, jonka sain jo jokin aika sitten Timantilta. Kiitos kaunis! Tämä menee palkintokaapin koristeeksi:

1245688144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämäkin on jo jonkin aikaa kierrellyt blogeissa, joten siirrän eteenpäin jakamista tuonnemmaksi, jospa löytyisi lemppariblogejani, joilla ei vielä tätä ole.

Ja sitten selitys otsikkoon. Minusta on tulossa juuri sellainen kammottava  vaihdevuotinen muija, joka tulistuu niin ettei jaksakaan pitää kiukkua sisällään, vaan annattaa tulla kaikki ulos. Siis että voikin RAIVOSTUTTAA nuo liikenteessä a) perseeseenkiilautujat, b) risteyksissä eteen kiilaajat, sekä c) punaisia päin ajavat.

Kohdassa a) mie kyllä vilautan jarruvaloa sen verran tehokkaasti, että hajurako syntyy. Valitettavasti usein vain hetkeksi, koska menee muutama sekunti, kunnes perseessä kiinni ajanut tajuaa tulleensa hämätyksi, kerää kaikki voltit mitä autosta lähtee, ja kuroo uudelleen itsensä puskuriin kiinni.

Kohta b): täällä on useampikin risteys, jossa näkyvyyttä ei ole, ja ehkä juuri sen vuoksi onkin paahdettava vauhdilla kolmion takaa risteykseen, ihan siltä varalta, että JOS etuajo-oikeutettua tietä sattuu tulemaan auto, voi tehdä näyttävän eteentulon ja rynnätä puskasta suoraan alle. Siinä Hannin auton uusia jarruja voikin koetella. Hyvin on tähän saakka toimineet, kiitos hippipierukorjaamon, sekä Hannin ärhäkän jarrujalan.

Sitten eiliseen ja kohtaan c). Olin kaupungilla, ja ajoin juuri isoon liikennevaloristeykseen odottamaan vihreiden valojen vaihtumista. Kun ne vaihtuivat, tuli vastapäiseltä kadulta vielä auto. Tuli toinenkin, joten ajelin risteyksen poikki hiljakseen ja ajattelin, että jos teidän päät nyt on noin umpiluuta, niin menkää, perkeleet. Olin ryhmittymässä jo kaistalleni oikeaan reunaan, siis tullut jo kolmen kaistan ylikin vihreillä valoillani, kun sieltä risteyksestä TULEE VIELÄ YKSI AUTO! Kaiken lisäksi ämmä kiilaa eteeni ja pakottaa minut seisahtumaan ja odottamaan että arvon lady saa suoritettua loppuun näyttävän päin-punaisia-ajonsa. Mie en ollut uskoa silmiäni, rouva ajeli leuhkan näköisenä vilkaisemattakaan minua . (jotenkin tuosta olisi tehnyt inhimillisemmän edes pieni hätääntynyt katse suuntaani, tai anteeksipyytävä käden heilautus..)

Mie ajoin hampaat narskuen ladyn perässä, käännyttiin peräkkäin risteyksestä kauppakeskuksen suuntaan, ja sitten lady ryhmittyi mennäkseen Prismaan, mie City-Markettiin. Kunnes äkkiarvaamatta se vaihdevuotinen hirmu sai vallan. Käänsin rattia kiivaasti ja asetuin ladyn perään samalla kaistalle, ajettiin peräkanaa Prisman pihaan, ja mie parkeerasin ladyn viereen ja menin auton viereen odottamaan. Kun lady purki ruhonsa autosta ulos, mie aloitin: sie kiilasit erityisen törkeästi mun eteeni Vaakunan risteyksessä, ajoit punaisia päin niin röyhkeästi, että harvoin näkee tuollaista! Oli sun onnesi, että kiilasit juuri mun eteeni. Joku toinen olisi törmännyt kylkeesi ja pistänyt pellit uusiksi, eikä kai tarvitse mainita, kuka olisi maksanut lystin. Jos sun hoksottimet ei enää pelaa tuon paremmin, eikä alkeellisimmatkaan liikennesäännöt ole enää muistissa, kannattaa harkita ajokortista luopumista. Hyvää päivän jatkoa!

Jätin ladyn nieleksimään autonsa viereen, ja marssin Prismaan, jonne en ollut edes alunperin menossa Nauru Erityisesti hän taisi nieleksiä sitä, että oli suunnilleen mun ikäiseni, ja mie annoin palautetta myös siitä, että voisi harkita ajokortista luopumista. Oonko kauhee?

Kun alkuun pääsin, voisin laittaa tämän omistajalle postilaatikkoon pyynnön, että hän tulisi pesemään kusijäljet ikkunoistani, korvaamaan toistasataa euroa mulle koituneista eläinlääkärikustannuksista, jotka tämä elukka aiheutti, istuttamaan tapettujen kasvien tilalle uudet, sekä tappamaan kollinsa, jollei saa sitä pysymään poissa. Osoite olisi tiedossani, minne reklamaationi toimittaisin. Tää on kuin kotonaan, perkele, kuvattu zoomilla mun makkarini ikkunasta aamulla, istuu muina kolleina kukkamaani reunalla:

1245688023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jotta tästä ei tulisi ihan kauhea kiukkuvuodatus, niin hyviäkin juttuja on tapahtunut: Kaksosjätkän inssi meni eilen läpi. Annoin pojalle auton illaksi käyttöön, ja hän ajelutti kavereita 11 tuntia putkeen. Kävi neljän aikaan aamuyöllä sanomassa makkarini oven raosta, että hän on nyt kotona ja auto ehjänä katoksessa.

Arvoitus on vielä, pääsenkö autolla enää kaupunkiin, vai onko tankki ajettu tyhjäksi.Päättämätön

Niin ja lopuksi hyvä vinkki kaikille matonpesijöille. Ajoin eilen lähistöllä olevan matonpesupaikan ohi ja silmiini pisti yksi matonpesijä ja hänen loistava keksintöntä: nainen oli puhkaissut jätesäkkiin pään sekä käsien mentävät reiät, ja pukenut säkin päälleen, sekä hirttänyt sen narulla vyötäröltä tiukaksi. Tosi hieno keksintö, ehkä hieman hiostava näin helteellä, mutta muuten ihan pirkkaniksiainesta!