Kun julkaisee täällä kaikkien nähtäväksi keskeneräisiä käsitöitä, tai niitä mitä on aikomuksissa tehdä, ne on pakko tehdä valmiiksi. Siispä tässä on kolme käsityötä, jotka on saatava valmiiksi:


Uskokaa tai älkää, mutta tässä on aluillaan Kaksoslikan puku vanhojen tansseihin. (jaahas, esikatselu ei näytä valokuvaa, kaipa se tulee valmiiseen postaukseen mukaan)

Nimittäin päätin, että koska pukuun menee kangasta yhteensä yli kuusi metriä (!!), en riskeeraa, vaan kokeilen ensin tehdä kriittisen kohdan, eli yläosan vanhasta lakanasta, sovitan sen ja vasta sitten leikkaan oikeasta kankaasta koko puvun. Malli ei ole kovin paha (ehkä?), mutta mitat on oltava just eikä melkein, koska muuten se tippuu päältä tai ainakin näyttää pahalta. Nyt on mun kaikki ompelijan taidot pelissä. Kääks!

Mulla on ongelmana yleisesti se, etten voisi heittää mitään hukkaan. Kaapissa on siis ikivanhoja pussilakanoita, joissa on reikiä, ja jotka ei enää lähde oikein puhtaan tuoksuisiksikaan. Tuossa puvussa tuhoutuu kätevästi yksi lakana, muistaakseni 80-luvun alkuperää. Kesällä aloitin toista hommelia päästäkseni eroon vanhoista lakanoista. Sitten hyydyin kesken matkan, tästä on tulossa matto vessaan, ja nyt teen sen sisulla valmiiksi. Ompelen käsin tikkauslangalla,  suikaleiksi revittyä, palmikoitua lakanaa matoksi. Tähän saakka ole päässyt:Voin sanoa, että matosta ei tule iso läpimitaltaan. Melkoinen homma nimittäin tuossa ompelussa. Mutta tuon palmikoidun pätkän siis teen valmiiksi asti.

Ja ilmottauduttuani jatkamaan tilkkutyökurssia, ostin uuden kansion, jonne laitan kaikki kurssilta saamani materiaalin. Aion päällystää kansion tilkuista tehdyllä päällisellä. Mallia en vielä tiedä, mutta tuon messuilta ostamani käsinpainetun kangastilkun laitan kanteen:(tuleekohan nuo kuvat?)

Sitten on yksi projekti suunnitelmissa, mutta siitä en arvaa laittaa kuvaa. Olen joskus 90-luvulla ommellut itselleni pitkän villakangastakin, jonka malli on nyt jo mennyttä aikaa. Aion laittaa takin paloiksi ja kokeilla ommella lyhyempää takkia muodikkaammalla mallilla. Sitä en uskalla julkistaa valokuvalla, voi olla että takki "katoaa" mystisesti jonkin ajan kuluttua. Vaan onnistuin kyllä muokkaamaan exän jäämistöistä löytyneen miesten loden-mallisen villakangastakin itselleni sopivaksi, joten voisin kuvitella, että tämäkin onnistuu.

Ei muuta kuin käärin hihat ja aloitan. Kirjoitin tämän tekstin lihavoituna, mutta näyttää siltä, ettei se tule lihavoituna kuitenkaan näkyville. Noh, kunhan saan sen oman kissani korjattuna takaisin, alkaa tekstitkin näkyä.

Mie meen taas!