Tänään kävin pitkästä aikaa kirppareilla. Kävin Pelastusarmeijan kirpparilla, josta usein löydän astioita, ja kaupungin isoimmalla kirppiksellä. Kun olin nämä kaksi käynyt läpi, en enää viitsinytkään lähteä muita katsastamaan, ostokset kainalossa tulin kotiin.

Pelastusarmeijan hyllystä tarttui mukaan pikkuruiset (siis nämä on tosiaan ihan minikokoiset, kuvasta sitä ei näe) kristallilasit. Meillä on jouluna tapana aloittaa jouluateria pakastimessa jäähdytetyllä Koskenkorvasnapsilla. Tai lapset ovat saaneet lasiinsa jotain muuta, aikuiset ottavat pikkusnapsit. Nykyään muksut saavat valita, ottavatko alkoholisnapsin tai Spriteä, kaikki ovat täysi-ikäisiä.

Musta nämä on ihanat:

 

Yhteen pikkulasiin mahtuu juuri sopiva snapsi. Hinta laseilla oli euron / kappale.

Taidan olla aika vanha täti, kun olen nykyään ihan hulluna kristalliin, mikä ei ennen napannut ollenkaan.

Samalta kirppikseltä löysin myös neljä virheetöntä lautasta mökille, 70 senttiä kipale.

Mun mielestäni tämä sopii oikein hyvin mökin ruusuteemaan. Eikö nämä ole selviä hansaruusuja?

Ja vielä: tämä taulu oli ihan pakko ostaa. Hintakaan ei päätä huimannut: 30 sentillä sain ihanan jouluisen taulun:

Ajattelin viedä sen mökille, mutta se lensikin kummasti makkarini seinään ja jäi sinne.

Eikä tässäkään vielä kaikki: olin jo lähdössä maksamaan ostoksiani, kun silmiini osui hylly, jossa oli vanhoja lakanoita. Ihanat valkoiset pitsilakanat vaativat päästä koriini. Ja tässä samassa kuvassa on myös iso pellavaliina, kaunis kuin mikä, ja ruusukuvioitu. Sen löysin sieltä toiselta kirppikseltä, tosin aika kovaan hintaan, mutta en voinut olla ostamatta. Siis nämä kaikki:

Toisessa pitsilakanassa on   käsin kirjaillut nimikirjaimet. Ei ihan mun kirjaimet, mutta haitanneeko tuo, kun sukunimi menee kuitenkin oikein.

Ruusupellavasta ompelen mökkini perähuoneeseen verhot. Ja noista valkoisista lakanoista tulee verhoja myös. Täytyypä mallata, jos vaikka tekisin ainakin toisesta laskosverhon. Olen sellaisen joskus ommellut entisen kotini keittiöön, joten ehkä osaisin.

Nyt Viivi kainaloon ja sänkyyn lueskelemaan uusinta Maalaisunelma-lehteä. Tilasin sen puoleksi vuodeksi, ja taitaa tarvita tilata kestotilauksena, se on niin ihana lehti.

Ai ai kun on mukava mieli. Parillakympillä sain noin paljon uutta kivaa mökille. Ja makkarin seinään.