Tuolla toisaalla (=FB:ssa) koettelin yhden kaverini huumorintajua. Kun hän komenteli minua lumitöihin laiskottelemasta, vastasin hänelle koruttomasti, että haista sie K.....nen pitkä paska! Vastauksesta päätellen huumorini ymmärrettiin.

 

Ja tästä tuli mieleeni kertoa tarina niiltä ajoilta, kun vielä asuttiin omakotitalossa maalaistaajamassa. Naapurihenki siellä oli uskomattoman hyvä, ja  tämä mies ,  sukkahousumies vasemmasta lahkeesta, asui rajanaapurina.

Yksi naapuritontti oli myymättä, ja se meni kaupaksi vanhemmalle pariskunnalle, joka alkoi rakentaa siihen omaa pientä eläkepäivien taloaan. Talon rakentaminen oli alullaan, mutta pariskunta ei tuntenut vielä meitä naapureita. (jälkeenpäin ovatkin sanoneet, että jos olisivat tunteneet, eivät olisi taloaan siihen rakentaneet )

Tuleva naapuri oli ollut tontillaan, ja alkanut kuunnella, että jostain kuuluu valtaisaa riitelyä. Varovasti hän oli hiipinyt kurkkimaan naapuritontille, ja siellä oli seissyt aidan vastakkaisilla puolilla naapurin mies ja toisen naapurin nainen. Oli kuulunut hirveää mekastusta, riidan aiheesta ei saanut tolkkua, mutta meteli oli kantanut kauas. Riita oli huipentunut siihen, että mies oli huutanut täyteen ääneen: haista sie naapurin akka pitkä paska!

Uusi naapuri oli ollut kauhuissaan: mihin ihmeeseen hän on muuttamassa. Vasta tutustuttuaan meihin, hän tajusi että tuo oli ihan normaalia kommunikointia naapurusten välillä.

Jos jotain sieltä vanhasta talosta (salasanablogissani kerrotusta) kaipaan, niin noita haistattelevia ihania naapureita! Olkoonkin, että aina heitä tavatessani kiittelen kovasti päästyäni hulluista eroon. Voitteko kuvitella, nämä ihmiset eivät ole moksiskaan, vaikka tuollaisia päästelen suustani. Korkeintaan antavat tulla samalla mitalla takaisin, ja sitten vakuutellaan ikävää molemmin puolin.

Sellaisia naapureita mulla oli

Lisäys: kolmas haastepalkinto on mennyt perille. Meidän akkaringin  Lyllis blogista Ommaankottiin sai palkinnokseen pullon mökin marjoista tekemääni Rauhalan likööriä. Oikein hyvää siitä mun omasta mielestäni tuli, maistelin ahkerasti sitä parin kuukauden ajan. Nyt se on puolen vuoden ajan tekeentynyt, siis parhaimmillaan Kippis sille!