Kysyykös muutkin tätä samaa, nimittäin täällä Kaakkois-Suomessa ainakin lunta tulee edelleen taivaan täydeltä. Ja lumi on märkää ja painavaa. Osaan kyllä tällaisina hetkinä iloita siitä että asun rivitalossa, jossa traktorimies tulee ja työntää lumet pois pihasta. Ei tosin ole vielä tänään miestä näkynyt, mutta se lienee inhimillistä. Takapihalle en päässyt, yritin avata kodinhoitohuoneen ovea, mutta lumi oli tukkinut tieni. Maiseman takapihalleni kuvasin kodinhoitohuoneen ikkunasta

2092137.jpg

Etupihakin peittyy vähitellen lumeen, pitäisi kai mennä lapioimaan tuo oma länttini. Mukavaa sinänsä, kun saa kolata itselleen polun pihaan ja heitellä lumet traktorin vietäväksi.

2092139.jpg

Tätä osaa arvostaa, kun on yksin hoitanut asuinaikanaan viimeiset neljä vuotta 5000 neliön tontin lumityöt. Tontilla autotalli on vastakkaisessa reunassa kuin sisääntuloportti, ja lisäksi pitkä käytävä taloon, kaikki kolattavaa. En tietenkään ole vahingoniloinen, mutta kummasti vetää suupieliä ylöspäin, mitä enemmän sataa lunta. Mie nyt vaan olen niin talvi- ja lumi-ihminen. Hah!