Niinhän siinä sitten kävi, että äitiyhdistyksen kokouksessa tuli paitsi syötyä emännän laittamaa hyvää ruokaa, myös kippailtua runsain mitoin punkkua, sekä jälkkärikahvin kanssa melkoisen monta konjakkia. Sen jälkeen oli aivan pakko lähteä laulamaan paikalliskippolaan karaokea ja juomaan siidereitä. Takaisin tullessa saimme tietenkin loistavan, tuoreen ja ennennäkemättömän idean tehdä enkeleitä tien poskeen. Aamulenkillä Viivin kanssa kävelimme siitä ohi. Olihan ne montut siellä tallella, siivet ei oikein tahtoneet onnistua, kun hanki oli niin kovaa. Mutta komeet perseen jäljet meistä humalaisista enkeleistä jäi.

        

Aivan selvä enkeli. Tai ei niin selvä, mutta enkeli kuitenkin. Näkyy siivetkin.

Mukaan sieltä olisi tarttunut yksi mieskin, mutta mie eksytin sen, vaikka hän niin kamalasti mua tanssitti illan mittaan, sekä tarjoutui innolla saatille. Mie en miehistä piittaa, tanssiminen tosin oli mukavaa, kun mies osasi.

Eikä tietoakaan krapulasta (!?) Heräsin kuuden aikaan täysin virkkuna, joskin päänsärkyisenä, enkä enää saanut unta. Burana vei päänsäryn, joten ei siis edes jälkiseuraamuksia humputtelusta. Nyt olen ompelemassa toista seinävaatetta samalla barciello-tekniikalla kuin tuo aiemman postauksen tilkkujuttu. Lupasin näyttää, miten tuo kuvio tulee ilman että täytyisi leikata erillisiä pikkutilkkuja. Katsokaas näin.

Tästä lähdettiin, viisi eriväristä, mutta toisiinsa suunnilleen sointuvaa kangasta, joista yksi on vähän vaaleampi väritykseltään.

    

Sen jälkeen leikkasin kankaat 6 senttiä leveäksi kaitaleeksi:

 

        

Tuloksena siis läjä suikaleita:

       

..jotka ompelin pitkistä sivuistaan yhteen, toistin viiden värin kaitaleet aina uudelleen samassa järjestyksessä:

      

ja vielä avoimet pitkät päät yhteen, jolloin sain putken:

 

     

Saumanvarat piti silittää tarkasti. Sitten aloitin leikkaamaan putkesta kaitaleita. Kaitaleista tuli eri levyisiä: 7-6-5-4-3-senttisiä renkuloita:

    

Sitten juju, miten sahalaitakuvio muodostui: leveimmästä kaitaleesta purettiin sauma ylimmän ja alimman värin väliltä:

    

seuraavaksi purettiin senttiä kapeammasta kaitaleesta sauma yhtä suorakaidetta alempaa:

    

ja näin jatkettiin, seuraavaksi ratkottiin 5-senttisestä kaitaleesta sauma, sitten 4-senttisestä ja lopulta 3-senttisestä siten, että porrastus alkoi hahmottua.

    

Koska halusin sahalaitakuvion, jatkoin peilikuvana, jolloin muodostui symmetrinen sahalaita. Toistin saman vielä kerran. Tällainen on uusin tekele, ilman reunuksia ja tikkauksia:

   

Tiedän, tiedän, ei tuosta selostuksesta ymmärrä ite erkkikään yhtään mitään. Mutta kun tulin sanoneeksi, että kuvaan tuon mallin tekemisen alusta saakka, tein sen.