Pakkasin elukat, ruoat ja vähän jouluvaloja mukaani ja lähdin vielä mökille. Jos joulun aikaan ei ole kova pakkanen, aion järjestää meidän joulunkin sinne.

Tänä aamuna herättyäni ja saatuani tulet puuhellaan menin papan kamariin ja totesin, että siellä on helkkarin kylmä! Lämpömittarissa oli vain 15 astetta, vaikka huoneen ainoa patteri tohotti täysillä. Kamarissahan on ovi suoraan ulos. Kokeilin kädelläni oven pielestä ja totesin, että tämä myrskytuuli tulee suoraan sisälle. Kokeilin myös ikkunoita, vetää sieltäkin, vaikka olin tarkistavinani tiivisteet syksyllä. Siispä tuli asiaa rautakauppaan oven tiivisteitä ostamaan.

Tuli toinenkin asia rautakauppaan. Aamulla herättyäni löysin puhelimesta Kaksoslikalta yöllä tulleen viestin. Tyttö oli tullut mun kotiini nukkumaan, täällä äipän kodissa kun nukuttaa paremmin. Tyttö oli kuullut rapinaa keittiön allaskaapista, ja sieltä oli pudonnut hiiri lattialle. Kaksoslikka ja hiiri olivat vetäneet peräkanaa keittiössä ja kumpikin kiljunut täyttä kurkkua. Lopun yön likka oli istunut olohuoneessa keittiöön tuijottaen, eikä uskaltanut nukkua, koska oli varma, että jos nukahtaa "hiiri tulee tanssimaan sambaa naamalle". Kun aamulla tuli vielä viesti, että tule äiti pelastamaan mut täältä, oli lähdettävä ja aseistettava itsensä hiiribaarilla ja giljotiinilla. Nyt on baari auki allaskaapissa, kaappi siivottu (sieltä löytyi noin 5 papanaa, joiden koosta päätellen hiiri on noin 3 senttiä häntineen..) ja likka nukkuu sohvalla äidin vahtiessa, ettei tanssit naamalla ala.

Mutta jos hiiriä alkaa täällä tanssahdella, niin on soitettava isännöitsijälle, että hommaa kunnon tuholaistorjunnat paikalle surprise

Vanhat mökkikuvat meni Vuodatuksen kaatuessa, joten otin vähän kamarista uusia kuvia. Vetoinen ovikin tuli näkyviin tähän kamarikuvaan.
Eipä täällä juuri mikään ole muuttunut.. Viivi omii kaksi tyynyä aina päikkäreilleen, ja suuttuu, jos otan niistä vaikka vaan toisen oman pääni alle. no

 

(isän kuvan toin tuohon kirjakaapin päälle. Äidin kuva tulee siihen myös, kunhan löydän sopivat kehykset kirpparilta, sitten he saavat molemmat olla mökillä mun kanssa smiley)

Mummun vanha hautajaismekko pääsi ainakin toistaiseksi esille kamariin. Elli päikkäreillä omassa tuolissaan, johon mulla ei myöskään ole asiaa. Tää ei mene nyt ihan oikein??

 


Vähän tärähtänyt kuva, kun otin ilman salamaa. Tuvan pinkopahvien altahan löytyi vanhoja sanomalehtiä. Löysin halvat tarjouskehykset ja laitoin yhden sivun seinälle. Aion vielä laitella kollaasin vanhoista mainoksista kehyksiin, kunhan seuraava halpa kehys tulee vastaan. (ei kai huomaa, että Hanni on rahapulassa?)

 


Tuvassa kaikki ennallaan. Ruusukello raksuttaa kotoisasti, käy aikaa ja lyö puolen tunnin välein niin, että munkin korvilla sen kuulee. Tuulahdus kotoa ja muisto isästä ja äidistä heart