Laiska töitään luettelee... Mutta mie oonkin aina sanonut olevani sellainen laiskannahkea nainen, joten tässä tulee tämän aamun tuotos.

Kyllästyin ompelemaan aloittamaani tilkkupeittoa heti alkumetreillä. Mallina on ihan helppo ja mukava karhuntassu, mutta kolmen blokin jälkeen päätin tehdä jotain välikäsityöksi. Otin ennen joulua ostamistani lakanoista käsittelyyn sen, jossa oli ihanat kirjaillut nimikirjaimet. Sukunimihän passaa mulle, ja joku keksi aiemmin, että tämähän tarkoittaa Madame S:sta.

Kyllä muuten ennenvanhaan tehtiin kunnon kankaita. Olisikohan tämä lakana ihan itse kangaspuissa kudottu, nimittäin kaksinkertaisen kankaan läpi ei meinannut nuppineulat upota. Levitin lakanan sängylleni, ja lähdin hakemaan mittanauhaa ja saksia. Ja kun tulin takaisin, enkä viipynyt kauaa pois, oli Viivi käyttänyt tilaisuutta hyväkseen. Tämä kuva ei ole millään lailla järjestelty, löysin Viivin sängyltä lakanaan kietoutuneena

Lähtöhän sille tuli, kun aloin mitata ja leikata (=repiä) lakanaa palasiksi. Tein verhoon lenkit, joihin voi pujottaa verhotangon. Pari-kolme tuntia siinä meni, ja nyt on mökille lähdössä uusi verho. Ripustin sen näytteille kodinhoitohuoneen oveen, jossa se ei kylläkään oikein tule oikeuksiinsa. Mutta tällainen:

Vähän lähempää:

Ihan Stanstaa varten otin kuvan tuon oven yläpuolelta. Stansta, lukkikammoinen nainen, on muuten käynyt kylässä tässä hämähäkkihautomossa:

Seuraavaksi ompelen pari blokkia peittoon, ja sitten jossain välissä ompelen ostamastani kankaasta jotain... luultavasti ihan tavallisia tyynyjä. Kangasta on pari metriä, ja hintaa tuli 2,70€ palaselle.

Eilen lähti Liskonaiselle haastepalkinto, ja toivon että Liskonainen ymmärtää, kun sanoin että ei kyennyt parempaan, kaikkeni yritin . Mutta aikaa tuhrasin sen kanssa kyllä riittävästi. Seuraavaksi taidan penkoa kaikki käsityöohjeeni läpi ja aloittaa Hikkoritielle lähtevää juttua. Idea olisi, tai kaksikin, mutta sen ensimmäisen idean hylkäsin hieman liian ronskina. Toinen idea vaatisi tarkan ohjeen, jos sellaisen jostain löytäisin..

Olen vähän myöhässä... ei, otan alusta tämän. Olen KAMALASTI myöhässä tämän haasteen kanssa, koska muistin säännöt vähän väärin. Muistin, että haasteen vastaanottamisesta on vuosi eteenpäin aikaa toteuttaa viidelle jotain omin käsin tehtyä. Se taisikin olla vuoden loppuun mennessä. Mutta saanko myöhästyä?

Mistä tuli mieleen, että tämä aamu oli taas sellainen aamu, että huhhuijaa kuinka kaikki menee pieleen. Kaksosjätkä on työharjoittelussa 30 kilometrin päässä varuskunnassa (siis mökin naapurissa), ja oli yötä tyttöystävän luona. Aamulla heräsin puhelimen soittoon seitsemän jälkeen: jätkä oli myöhästynyt bussista (selitys kuului, että bussi meni etuajassa, mikä kuulosti ontuvalta selitykseltä..) Armeijan työharjoittelu on sellaista, ettei sieltä passaisi myöhästellä, seuraava bussi menee vasta neljän tunnin päästä (juu, maalla on sellaista), joten pomppasin pystyyn, katsoin kelloa, että vielä saattaisi keritä, jos äkkiä lähden, ja käskin jätkää kävellä ABC:n huoltamolle, nimittäin bensatankki oli tyhjä tietenkin juuri tänä aamuna. (kirjoittakaapa perässä yhtä pitkä lause )

Avattuani ulko-oven tajusin, että pakkasta on paljon, eikä auto tietenkään ole lämmityksessä. Ja aivan oikein, se sanoi ronks ronks, eikä lähtenyt käyntiin. Laitoin sen lämmitykseen, ja soitin pojalle, että ei auta kuin odotella. Vajaan tunnin päästä yritin uudelleen, eikä auto lähtenyt vieläkään käyntiin. Katsoin jätkälle aikataulusta bussin, jolla hän pääsisi ABC:ltä kotiin. Poika tuli, ja kohta sen jälkeen auto saatiin käyntiin, ja pari tuntia myöhässä jätkä lopulta pääsi työpaikalle.

Olin kysynyt Kaksoslikalta, jonka koulu tänään alkaa vasta klo 11, että saatkohan kyydin, jos Kaksosjätkä ottaa auton. Kuului unista mutinaa tyynyn sisältä: joo, saan varmaan, joten annoin auton pojalle. Kun sitten (viime tipassa tietty) tyttö alkoi kysellä kyytiä kouluun, ei kukaan kavereista ollutkaan autolla liikkeellä, oli liian myöhäistä ehtiä bussiin, joten tänään sitten likka ei mennyt kouluun (yhdeksi tunniksi tosin vain).

Taidan hautautua takaisin sänkyyn ja nousta vasta huomenna ylös. Tää näyttää sellaiselta päivältä.