Miten sie saat aikas siellä kulumaan? Ei sulla oo siellä edes tietokonetta? Etkö sie pelkää siellä? Etkö ole yksinäinen mökillä?

Sarja kysymyksiä, joita mulle esitetään. Ja vastauksena on, että aika kuluu siellä paljon joutuisammin kuin kotona, puuhastelen kaikenlaista, kuljen metsissä, paitsi sunnuntai-aamun lenkki tehdään kylälle koulun kautta ja Taulutalon (joskus käyn kuvaamassa jätkän taulutalon ja laitan teille kuvia..) vierestä mökkitielle. Puuhellan kanssa puuhaaminen on kivaa, samoin saunan lämmitys, tykkään siis puuhommista. Ruokaa laitan usein puuhellalla, syön hyvin, ja teen käsitöitäni, kirjoitan paljon. Mökillä katselen myös telkkaria,enemmän kuin kotona, ja olenkin ihan tyytyväinen, että siellä on telkkari. Mutta tietokonetta en sinne vie. Enkä pelkää mökillä, vaikka siellä välillä tapahtuu kummia Yksinäinenkään en ole sen enempää kuin kotikotonakaan. Ja ainahan voi hypätä autoon ja tulla pois, jos alkaa ahdistaa.

Perjantaina menin mökille, ja ajattelin olla yhden yön.  Enkä malttanutkaan tulla lauantaina, vaan olin toisenkin yön. Sunnuntaina kävin kaupasta hakemassa muonatäydennystä, menin vielä takaisin, ja vasta tänään, maanantaina tulin illalla kotiin.

Olin nimittäin pitkästä aikaa ottanut ompelukoneen esille,enkä löytänyt siihen jarruja. Halusin kokeilla yhtä ohjetta, ja koska mulla on paljon valkoisia vanhoja lakanoita, joissa on hieman eri valkoisen sävyjä, kokeilin mallin lakanakankaista. Kankaita leikellessäni tuli mieleen siskon lausahdus: hullu nainen: ensin pilppuaa kankaat palasiksi ja sitten ompelee ne takaisin yhteen

Kuvassa ei näy kankaiden sävyerot, ja tuo, joka on kellertävä kuvassa, ei oikeasti ole kellertävä. Kuvan värit vähän taas vääristyi.

Mallailin blokit vierekkäin

Ja ompelin yhteen. Tähän teen sitten jotain jatkoa...

Tänään päätin kokeilla tilda-enkelin tekoa. Mie oon Suomen, ehkä jopa Pohjoismaiden huonoin tildailija. Sain enkelin puoleenväliin ja sitten paloi hihat. Siellä se raato makaa ompelupöydällä. En ota kuvaa enkä näytä teille.

                                                                                     

Otin itselleni kuvia mökin tuvasta, jotta voin kuvista tarkistella remppasuunnitelmaa. Joka toteutuu aikamoisen epämääräisellä aikataululla, koska mun kirvesmies ei oikeastaan tällä hetkellä tee virallisesti kirvesmieshommia, vaan opetustöitä, ja samalla opiskelee itse opettajatutkintoa, joten olen luvannut eeeeeerittäääääin veeeenyyyyvääään aaaaikaaaaataaaauuuuuluuuun. Mutta koska mulla ei tässä ole muutakaan jutunjuurta, niin katselkaa vielä kerran tuvan kuvia eri kantilta. Jos tulee jotain ideaa mieleen, niin otan vastaan mielelläni. Toteuttamista en lupaa

Tämän kaapin olen tuonut odottamaan makkarin nurkkaan, sen ympärille aletaan tuvassa rempata.

Kaappi tulee tähän nurkkaan, ikkunan viereen, ja sen oikealle puolelle ehkä avohyllyjä. Jos nurkka tulee liian tupatun näköiseksi, hyllyt jätetään pois.

(kauhee sotku tuon tason päällä. Syytän putkimiestä. Mikrollekaan ei ole enää muuta paikkaa, kun putkimies hajotti sen entisen alustan.)

Ikkunan toiselle puolelle mulla on odottamassa yksi seinäkaappi, ja aion metsästää sen alle vanhan pesukomuutin. Kellon alla oleva harmaa vanha hylly siirtyy ruman (anteeksi, Pappa!) hyllyn tilalle tiskipöydän viereen.

Putkimies pisti koko allaskaapin säpäleiksi, ja ripustin siihen hätäpäissäni vanhan verhon edes vähän kohentamaan näkyä. Ainoat varsinaiset keittiökalusteet tulee kuivauskaapin ja tiskipöydän paikalle, sekä hellan ja jääkaapin väliin tuleva laatikosto. Hellan yläpuolelle laitan avohyllyjä, ja siihen käden ulottuville paitsi mausteet, myös ruokaa tehdessä tarvittavat vermeet.

(pakollinen linssilude kuvassa)

Tiskipöydän nurkkaan Tapsa rakentaa tason, joka taittuu kahtia, ja toimii laskutasona, ja mikron alustana. Palomuurin maalaan valkoiseksi, tuossa kuvassa näkyy  vaaleanvihreä, ällö sävy, jolla se on nyt maalattu.

Eteisen oven vieressä on kaappi, jota en anna hajottaa. Kunnostan sen itse jotenkin, nyt olen maalannut siihen sapluunalla pääskysiä Kaappi on iso ja sinne saa mahtumaan paljon tavaraa. Lattiasta tulee vaaleanharmaa, oven maalausta mietin vielä.

Koko tupaa kiertää puupaneeli, mutta niin korkea, että hellan tai tiskipöydän takana ei tarvita kaakelia, paneli toimii taustana. En halua kaakeleita tänne ollenkaan. Ja pidetään peukkuja, että esiin kaivettu hirsi on hyväkuntoista, ja seinän yläosan voisi jättää hirrelle.

Linssilude vol 2. "Minne se mamma nyt katos..."

Sellaisia tällä kertaa..

Edit.:  Ai niin, Viivi sai eilen mökin pihassa sellaisen juoksuhepulin, että kompastui omiin jalkoihinsa, heitti kuperkeikan ja alkoi aristaa ja ontua sen jälkeen etutassua. Se oli aika surkea, kun linkutti kolmella jalalla mun luo, katsoi silmiin ja nosti kipeää tassuaan mun nähtäväksi. Nostin sen viereeni yöksi sänkyyn, ja aamulla se oli unohtanut koko kipeän tassunsa, se käveli aivan normaalisti. Paitsi sittten, kun näki mun ottavan juustoa jääkaapista.. se vaihtoi välittömästi kolmijalkakävelyyn,tuli mun eteen ja nosti etutassun ilmaan. Vahinko vain se oli väärä tassu